Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Her Derde Deva Meyveler

meyvelerin faydaları saymakla bitmez. işte bunlardan bazıları:

[list]
[*]incir, hurma, kuru üzüm, iğde, keçiboynuzu gibi meyveler diğerlerine göre midede fazla kaldıklarından insanı tok tutar.

[*]armudun iyisinden yeterince yenirse bağırsakları yumuşatır. kötü armut pişirilmeden yanmemelidir.

[*]olgun elmanın tadı güzel ve mayhoşçadır.yeteri kadar yendiğinde hazma yardımcı olur.

[*]eriğin tatlı olanları bağırsakları yumuşatır, olgunlaşmamış eriğin fazla yenmesi mideyi bozar.

[*]şeftalinin kabuğu soyularak yenmelidir. fazla yenmesi zararlıdır.

[*]kızılcık iştah açar. fazla yenirse kabızlık yapar.

[*]incir fazla yenirse bağırsakları bozar. nemli yerlerde uzun süre kalan kuru incirin yenmesi zararlıdır.

[*]demirhindi bağırsakları çalıştırıp ateşi düşürür.

[*]siyah dutun olgunu bağırsakları yumuşatır.

[*]hünnabın kurusunun kaynatılması göğüs ağrılarına yararlıdır. bağırsak ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir.

[*]ekşi nar şurubu harareti giderir, serinlik verir. ekşi ve tatlı narı sıkıp suyunu içmek daha faydalıdır.

[*]portakalı yerken ağızda bir süre tutmak harareti azaltır. suyuna şeker katılarak içilmesi harareti ve ağız kuruluğunu giderir.

[*]kavun-karpuz iyi cinsinden yaz mevsiminde yenirse vücudu serin tutar, sakinleştirir. fazla yenilirse şişkinlik yapıp rahatsız eder.

[*]salatalık yemek vücudu serinletip yumuşatır. mevsiminde salatası serinlik verir, iştah açar.

[*]mısırın hazmı güçtür. mideyi yorduğu için çok yenilmesi şişkinlik ve rahatsızlık verir.

[/list]

((insan ve hayat-yedikıta-mayıs2009//mollacami.net//selmân-i pâk))


Alternatif Tıp

MollaCami.Com