Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim
Her Derde Deva Meyveler
meyvelerin faydaları saymakla bitmez. işte bunlardan bazıları:
[list]
[*]incir, hurma, kuru üzüm, iğde, keçiboynuzu gibi meyveler diğerlerine göre midede fazla kaldıklarından insanı tok tutar.
[*]armudun iyisinden yeterince yenirse bağırsakları yumuşatır. kötü armut pişirilmeden yanmemelidir.
[*]olgun elmanın tadı güzel ve mayhoşçadır.yeteri kadar yendiğinde hazma yardımcı olur.
[*]eriğin tatlı olanları bağırsakları yumuşatır, olgunlaşmamış eriğin fazla yenmesi mideyi bozar.
[*]şeftalinin kabuğu soyularak yenmelidir. fazla yenmesi zararlıdır.
[*]kızılcık iştah açar. fazla yenirse kabızlık yapar.
[*]incir fazla yenirse bağırsakları bozar. nemli yerlerde uzun süre kalan kuru incirin yenmesi zararlıdır.
[*]demirhindi bağırsakları çalıştırıp ateşi düşürür.
[*]siyah dutun olgunu bağırsakları yumuşatır.
[*]hünnabın kurusunun kaynatılması göğüs ağrılarına yararlıdır. bağırsak ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir.
[*]ekşi nar şurubu harareti giderir, serinlik verir. ekşi ve tatlı narı sıkıp suyunu içmek daha faydalıdır.
[*]portakalı yerken ağızda bir süre tutmak harareti azaltır. suyuna şeker katılarak içilmesi harareti ve ağız kuruluğunu giderir.
[*]kavun-karpuz iyi cinsinden yaz mevsiminde yenirse vücudu serin tutar, sakinleştirir. fazla yenilirse şişkinlik yapıp rahatsız eder.
[*]salatalık yemek vücudu serinletip yumuşatır. mevsiminde salatası serinlik verir, iştah açar.
[*]mısırın hazmı güçtür. mideyi yorduğu için çok yenilmesi şişkinlik ve rahatsızlık verir.
[/list]