Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Alışverişte bakış açınız hangisidir?

Cepni kardeşim,az önce mesajımda demiştim ya hani;Allah'ın c.c rızası dahilinde alırım diye..
Misal hanımlardan örnek verecek olursam;bir sürü modern tesettür deyip,kafasına örtüyü az çok dolayıp kapalıyım diye geçinenler var hani..Birsürü kıyafetler de var malumunuz..Aynı şey beyler içinde geçerli..Bu devirde önemli olan erkek ve kadın tüm Müslümanların;o insanların içinden sizi ayırt edebilecek kıyafetler seçmeniz..Size yakışanı seçmeniz..
Yakışanı seçip şöyle bir aynanın karşısına geçip kendinize baktığınız vakit,işte diyorsunuz ben bu olmalıyım,dışardakilere inat ve böyle olmamı istemeyenlere inat ama en başta Hz.Allah'ın emrini yerine getirip memnun etmek için;ben bu olmalıyım.. ;) :) :) Anlatabilmişimdir inşaallah.. ::)

demek istediğinizi anlıyorum da anlamayanlar olabilir,

zira eğer hanımlardan bahsedecek olursak;müslüman bir hanım kendine yakışanı değil,

sınırlar neyse o çerçevede -ki herkes nasıl olduğunu biliyor- emredileni giymeli,

hatta dikkat çekmemek için kendine yakışanı giymemeli,

temiz,düzenli ,renk uyumlu ama dikkat çekici olmamalı,

demek istediniz di mi? ;)

Tabiki öyle..Yakışan kelimesi o anlamda değil zaten;o anlamdada alabilir giyebilir ama dediğiniz gibi tabi sınırlar çerçevesinde..
Bazıları var ki ne yapıyorlar;dış kıyafetinide mesela pardesü,çok dikkat çekici renkte alıp,adeta ben burdayım der gibi birşey çıkıyor ortaya..Sadece kıyafet olarak da değil aslında;yürüyüşler,davranışlar bir tuhaf hareketler,daha neler neler..Çok kızıyorum,daha çok şey söylenir bu konuda aslında da,neyse konuyu farklı yere taşımayalım..
Hz.Allah bizleri çizgimiz dışına çıkarmasın,emirlerini hakkıyla yerine getirenlerden eylesin inşaallah..

amin..........

Farketmez,Bu konuda herhangi bir prensibe sahip değilim

Tabii bazı kurallar çerçevesinde ;)


Bütçeme uygun olan standartları tercih ederim
kESİNLİKLE ZAMAN TASARRUF ZAMANI
gerçi müslümanın her zaman tasarruflu olması gerekiyor yaa :-\


Marka takıntım yok,zor beğendiğim için alışverişte biraz vakit harcıyorum..Bu sebeplede Allah'ın c.c emri dahilinde ister markalı ister markasız,beğendiğim şeyi alırım..Ucuz yada pahalı olması farketmiyor aslında,önemli olan yakıştırabilmek kendine.. :) 8) Bende yakışanı alıyorum hep.. :D
Pazarlık konusuna gelincede;başka durumlarda(kermes vb.) isteyebiliyorum ve yapabiliyorum;ama kendim için yapamıyorum malesef,neyse fiyat veririm.. ::)

tabiki butçeme uygun olmasi lazım

Değerli yorum ve oylarınızı paylaştıgınız için teşekkürler kardeşlerim

ben çok kötü bir alış veriş canavarı olaraktan,eger çok begendigim zevkime uyan bişeyse alırım.bütçemi aşarsa,haddimi bilirim.o zamn bende indirime girmesini bklerim.ama çiçeklerle arıları daha yürüyüşünden bilirm. ;)giyim kuşamından belli olur insanlar hemen. :)pembeli olsunda varsın..

güzel bir konu emegine saglık sevgili zambak.anketede katıldım. :D :D :D


güzel bir konu emegine saglık sevgili zambak.anketede katıldım. :D :D :D
:D o halde teşekkürler leyya ardeşim

1.bütçeme bakarım.2.belli kaliteli az ,öz ve indirimi gözetmek ,olmazsa olmazlardan.3.zekat veren kuruluş ve firmalar tercihimdir (genelde)

Bütçeme uygun olan standartları tercih ederim.


Kaliteli ürünü çok uygun fiyata alabilmek için epey çaba sarf ederim.Pazarlık yapılacak bir yerse mutlaka pazarlık yaparım pazarlığım iyidir ;D

Alışveriş yaparken ayrıca bütçeye de bakarım, kaliteli olması önemlidir...


Alış Veriş Bölümü

MollaCami.Com