Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İletişim eksikliği boşanma sebebi

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, ‘’Yapmış olduğumuz araştırmalar çok çabuk aile kurulmasına karar verildiğini, yine çok hızlı bir şekilde yuvanın parçalanması ve dağılması yönünde karar alındığını gösteriyor’’ dedi.

Bozoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Evlilik Öncesi Eğitim Programı’nda yaptığı konuşmada, ailenin toplumun ve milletin geleceği açısından önem arz ettiğini söyledi. Türkiye genelinde 13 bin hane ve 25 bin üzerinde bireyle 81 ilde araştırma yaptıklarını belirten Bozoğlu, bu araştırma sonucuna göre son 5 yılda aile yapısı üzerinde değişimler olduğunun görüldüğünü ifade ederek, ‘’3,90’larda olan aile yapısının genişliği 5 yıllık süre içerisinde 3,60’a, yine çekirdek aile yapısında da hızlı bir artış ve tek kişilik hane sayılarında da yüzde 3’lük bir artış var.


Eşler bir sorunla karşılaştıklarında ‘Bu sorunun çözümünde kimden destek alınır?’ sorusuna yüzde 68’i ‘’Hiç kimseden destek almam’’ cevabını veriyor’’ dedi. Bozoğlu, boşanma sebeplerinden şiddetli geçimsizliğin altında şiddetli iletişimsizliğin bulunduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti: ‘’Boşanmaların yüzde 40’ı ilk 5 yıl içerisinde gerçekleşiyor. Türkiye’deki evlilik rakamlarıyla dünyadaki rakamları karşılaştırdığımızda ülkemizde 500-600 bin arasında değişen evlilik rakamları var.


Bu evliliklerin içerisinde 100-120 bin arasında değişen boşanma rakamları var. Bu evliliklerden boşanan 70-80 bin çift ikinci evliliklerini yaptı. Boşanan eşlerin yüzde 14’ü ise boşandığı eşleriyle tekrar evlilik yaptı. Yapmış olduğumuz araştırmalar çok çabuk aile kurulmasına karar verildiğini, yine çok hızlı bir şekilde yuvanın parçalanması ve dağılması yönünde karar alındığını gösteriyor.’’


Yeni Asya Gazetesi


Aile ve Çocuk

MollaCami.Com