Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ahşabın oyma ile buluşup Mobilyalara kattığı asalet ( resimli)

Geçmişten günümüze uygulandığı mobilyanın hem estetik güzelliğini hem de değerini artıran oymacılık aynı zamanda insanlık tarihinin en eski sanatlarından biri… Ağaç oymacılığı başlangıçta estetik ve zevkten ziyade ihtiyaçları karşılamak amacıyla yapılmış, daha sonraları ise estetik değeri ön plana çıkarmak için uygulanmıştır. 'Ağaç malzeme üzerine çizilen bir şekli özel olarak hazırlamış kesici aletlerle gereksiz yerlerini çıkardıktan sonra şekillendirme sanatı' şeklinde tanımlanan oyma mobilyaya canlılık, zarafet, estetik ve kimlik kazandırıyor. Yüksek yüzey oymacılığı (çok derinlikli), doğal şekil oymacılığı ve kesme (Dekupe) oymacılık gibi farklı teknikleri bulunan oymacılık mobilyaların değerine değer katıyor. Özellikle klasik tarzı mobilyada sıkça kullanılan oyma, farklı motif ve desenleri mobilyaların yüzeyine taşıyor. İşte MobilyaDekorasyon.com firmalarının, oyma sanatının nadide örneklerini gözler önüne seren ürünlerinden bir seçki ...



Masif ahşap, eskitme, altın varak uygulamalı dresuarın tamamı el oyması… Oymacılığın muhteşem bir örneği konumundaki ahşap pufun oturma yeri ithal kadife kumaşla döşenirken, yüzeyinde altın eskitme cila tercih edilmiş.



Karyola, iki komodin ve aynalı şifonyerden oluşan yatak oda takımının tamamında el oyması ve antik cila kullanılmış.



Ahmet Türkmen imzalı Valencia büfenin ayna çerçevesinde masif ahşap üzeri eskitme altın varak kullanılmış. Oymacılığın zarif örnekleriyle bezenen kontur büfe ise; özel varaklı eskitme cila, kapaklarında ithal hasır ve özgün kulplar tercih edilmiş.



Tamamı ıhlamur ağacından yapılmış, varak çalışmalı, figürleri gövdeyi sarmaşık şeklinde sarmış, oyma sanatının candle da buluştuğu nadide bir örnek.



İskelet gürgen ağacından, font minderleri ve yastıklar kuş tüyü, son derece rahat, baza defne yapraklarının üst üste gelmesi şeklinde tasarlanarak oyulmuş ve varak çalışması yapılmış Monalisa kanepenin kumaş ve cila isteğe göre değişebiliyor.



İskeleti ıhlamur ağacından ve kaplaması dış budak olan Antik sehpa, varak çalışması ve oyma sanatıyla kendisini gösteriyor.



Gürgen ağacından yapılan Confort berjer, oymacılığın zarif bir örneği konumunda



Eteğindeki oymanın zarafetiyle göz dolduran Confort kanepenin iskeletinde gürgen ağacı kullanılmış.



Gürgen ağacından yapılan klasik berjerin ayak ve kolçaklarında el oyması tercih edilmiş.



Oyma sanatının zarif bir örneğini teşkil eden klasik sehpanın iskeletinde gürgen ağacı kullanılmış.



Kayın ağacından yapılan ceviz cilalı oymalı koltuğun kol ve ayakları, el oymasının zarif örnekleriyle bezenmiş.



Klasik tarzı ve geleneksel ahşap işçiliğinin güzel bir örneği olan Louis Yemek Odası Takımı masif çalışılmış. Vitrin, kontur büfe, masa ve sandalyeden oluşan takım masasının ayakları kalın masif üzerine işlenen el oymalarıyla dikkat çekiyor. Oymalarda gümüş varak patinenin uygulanırken, günümüzün trendi 'Miami finiş' cilayla bitirilmiş .


Ahşap Oyma

MollaCami.Com