Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Meslekî Açık Öğretim Lisesi Öğretim Sistemi ve Dersleri

Meslekî Açık Öğretim Lisesi Öğretim Sistemi ve Dersleri

1) Meslekî Açık Öğretim Lisesinde ders geçme ve kredi sistemi uygulanır. Program; ortak, alan ve seçmeli derslerden, öğretim yılı ise birbirinden bağımsız iki dönemden oluşur. Öğrenciler, yapılan sınavlarda, başarılı oldukları derslerin kredisini kazanırlar.
2) Meslekî Açık Öğretim Lisesinde 2005-2006 eğitim öğretim yılından itibaren 4 yıllık eğitim sistemine geçilmiştir. 2009-2010 eğitim öğretim yılı, I. döneminden itibaren bütün öğrenciler 4 yıllık sisteme kayıt olacaklardır.
3) Meslekî Açık Öğretim Lisesi ders programında, ortak, seçmeli ve alan dersleri bulunmaktadır. Öğrenciler, kayıtlı oldukları okul türüne göre gerekli olan mezuniyet kredisine erişmek için, bulundukları döneme göre belirlenen alan derslerini başarmak zorundadırlar. Ortak derslerden ise başarılı ya da üç kez sınava girerek muaf olurlar. Mezuniyet kredisine erişmek için de yeteri kadar seçmeli dersten başarılı olmaları gerekmektedir.
4) Mesleki Açık Öğretim Lisesinde Meslek Liselerinin programları uygulanır.
1) Ortak Dersler, Mesleki Açık Öğretim Lisesinden mezun olabilmek için alınması gereken derslerdir. Bu dersler başarılamazsa tekrar alınması gerekir.
2) Üç kez sınava girilerek başarısız olunan ortak dersten muaf olunur. Muaf olunan dersin kredisi kazanılmış olmaz, sadece başarma zorunluluğu ortadan kalkar. Muaf olunan ortak ders, istenirse tekrar alınabilir.
3) Mesleki Açık Öğretim Lisesi ders programında yer alan dersler, ait oldukları döneminden önce alınamazlar. Ancak dönemleri uygunsa birbirinin devamı olan bir dersin dönem sırasına dikkate alınmadan ders alınabilir. (Örneğin; öğrenim dönemi 2 olan bir öğrenci isterse Tarih-1 dersini almadan Tarih-2 dersini alabilir.)
Seçmeli Dersler, gerekli alan ve mezuniyet kredisini tamamlamak için, ortak ve alan derslerinin yanında alınan derslerdir. Seçmeli derslerden başarısız olan öğrenci o dersi istediği takdirde tekrar alabilir veya onun yerine başka seçmeli ders seçebilir.
Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin öğrenim gördükleri alan/dallardan mezun olabilmeleri için alarak başarmak zorunda oldukları derslerdir. Bu öğrenciler alan/dal derslerinin tamamından sınavlara girmeleri ve mezuniyeti için gerekli alan kredilerini tamamlamaları gerekmektedir.
Müfredat programında belirtilen derslerin haftalık ders saati sayısı o dersin kredisidir.
1) Mesleki Açık Öğretim Lisesinde ders geçme ve kredili sistem uygulanmaktadır.
2) Öğrenciler, başardıkları derslerin kredilerini kazanırlar.
3) Daha önce sınıf sisteminde öğrenim görmüş öğrencilerin başarılı oldukları derslerin haftalık ders saati sayısı, Mesleki Açık Öğretim Lisesinde o dersin kredisi olarak değerlendirilir.

MESLEKÎ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ ALANLARI
1 AHŞAP TEKNOLOJİSİ ALANI

2 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

3 BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK ALANI

4 ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİM ALANI

5 DENİZCİLİK ALANI

6 EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI

7 ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI

8 GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI

9 GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI

10 GRAFİK FOTOĞRAF ALANI

11 GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ ALANI

12 HASTA VE YAŞLI BAKIM HİZMETLERİ ALANI

13 İNŞAAT TEKNOLOJİSİ ALANI

14 KİMYA TEKNOLOJİSİ ALANI

15 KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI

16 KUYUMCULUK TEKNOLOJİSİ ALANI

17 MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

18 MATBAA ALANI

19 METAL TEKNOLOJİSİ ALANI

20 METALURJİ TEKNOLOJİSİ ALANI

21 MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ ALANI

22 MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI

23 PAZARLAMA VE PERAKENDE ALANI

24 SANAT VE TASARIM ALANI

25 TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI

26 TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME ALANI

27 YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ ALANI

28 İMAM- HATİP LİSESİ PROGRAMI


Açıköğretim/AÖF Üniversite Lise

MollaCami.Com