Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Cumhuriyet mitinglerini kim finanse etti

Cumhuriyet mitinglerini kim finanse etti

Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığına karşı gerçekleştirilen Cumhuriyet mitinglerinin “birileri” tarafından finanse edildiği netleşti.

ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde “Ordu Göreve” pankartları altında darbe çağrılarının yapıldığı Cumhuriyet mitinglerinin finanse edildiğini itiraf ederek, “2002 yılına kadar devlet ADD'nin yanındaydı. O dönemde korkunç bir para vardı. O mitinglerin finansmanını ADD tek başına sağlamıyordu. Orada çok büyük finansman kaynakları vardı. O finansman kaynakları artık
ADD'de yok” dedi.

Darbe çağrılarının yapıldığı Cumhuriyet mitinglerinin bir yerlerden finanse edildiği birinci ağızdan doğrulandı. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, www.sonkulis.com'a verdiği röportajda ağzındaki baklayı çıkardı.

“O DÖNEMDE KORKUNÇ PARA VARDI”

Çölaşan, röportajda “ADD'nin eski etkinliğini yitirdiği” yönündeki soruya, “2002 yılına kadar devlet ADD'nin yanındaydı” diye cevap verdi. Miting yapmak için çok paraya ihtiyaç olduğunu kaydeden Çölaşan, “O dönemde korkunç bir para vardı. O yüzden şimdi (miting) yapamıyoruz. (...) O mitinglerin finansmanını ADD tek başına sağlamıyordu. Orada çok büyük finansman kaynakları vardı. O finansman kaynakları artık ADD'de yok” dedi.

“CHP'NİN TANDOĞAN MİTİNGİNİ BİZ HAZIRLADIK”

CHP'nin Tandoğan mitinginin altyapısını kendilerinin hazırladığını söyleyen Çölaşan, para olmadığı için miting yapmak yerine paneller düzenlediklerini aktardı. Çölaşan, “(Para) olsaydı eğer, geçtiğimiz günlerde 4+4+4 eğitim sistemine tepki olarak büyük bir miting düzenlerdik. Zaten 4+4+4 eğitim sistemine CHP'nin Tandoğan meydanında yaptığı protestonun altyapısını biz hazırladık” dedi.

“KILIÇDAROĞLU TUTARSIZ”

CHP yönetiminin “Atatürkçülük” konusunda kafalarının karışık olduğunu ileri süren Çölaşan, özetle şu ifadeleri kullandı: “Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylemlerini çok istikrarlı görmüyorum. Bir gün, son derece anlamlı ve olması gereken doğruları konuşuyor ertesi gün ise bir başka şeyi söylüyor. Kılıçdaroğlu'nun bence bir tutarlılığı yok. Atatürkçü gözükmemeye çalışıyor gibi izlenim var bende. Kılıçdaroğlu'nun Atatürkçü olduğu konusunda emin değilim. Çünkü söylemleri içinde yok. Keşke olsa.”

“CUMHURİYET MİTİNGLERİ ARAŞTIRILMALI”

Ergenekon iddianamelerinde “Cumhuriyet mitinglerinin finansal kaynaklarının Ergenekon terör örgütü tarafından karşılandığı” iddia edilirken, Cumhuriyet mitinglerinin kimler tarafından finanse edildiğini ilk defa DYP eski Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan gündeme getirmişti. Kandoğan şu ifadeleri kullanmıştı: “Cumhuriyet mitingleri ele alınmalıdır. Ben kaç yıllık politikacıyım. Bir ilde 3–5 bin kişilik bir mitingi bile zor yaparsınız. Çok büyük çalışma gerektirir, maddi kaynak gerekir. 1 milyon kişiyi Ankara, İstanbul, Samsun'da, İzmir'de, Manisa'da topladınız. Nereden geldi bunların kaynakları? Kim finansa etti bunları? Bunların etraflı bir şekilde incelenmesi, araştırılması lazım.”

Yeni Akit / Hasan Tosun


Zulmün Vesikaları

MollaCami.Com