Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


-Zil-ka'de-

Bu ay da hac aylarından olması hasebiyle, geceleri zaman-zaman teheccüd namazına kalkmalı ve bilhassa cuma geceleri tesbih namazı kılmalıdır. Cemaatle kılınırsa İmam olacak kimse bu namazı kılmayı evvelâ nezreder ve namazı kıldırırken tesbihleri her yerde cehrî (sesli) okur. Cemaat ise sükût edip dinler...(mollacami.net/ücharfbeşnokta )

Eyyami biyz orucu tutmanin sünnet ve çok sevap oldugunu biliyoruz.
Simdi televizyonda bir hocadan duydum ki haram ayinda persembe, cuma, cumartesi günleri oruç tutmanin sevabi 900 sene oruç tutmus gibi sevapmis. Acaba böyle bir sevabi sizler de duydunuz mu ?

Değerli üyelerimizde şifaotu kardeşimiz Aşure gününün faziletinden bahsederken bu şekilde geçiyordu.



Bu ayın ilk on günü oruç tutup,onuncu günü Aşure ile iftar eden kimsenin Hz.Hasan ve Hz.Hüseyin efendilerimiz ile beraber Cennete gireceği ümit edilir.Böyle yapmayanlara 8,9,10.günleri oruç tutmak tavsiye edilmektedir. Bu ayda Perşembe,Cuma,c.tesi günleri peş peşe oruç tutana 900 senelik oruç sevabı ihsan olunacağı müjdelenmiştir.
Aşure gününün orucu ise Hadis-i Şerifte ifade edildiği gibi;
‘’Ramazan-ı Şerif orucundan sonra tutulan en kıymetli oruçtur.’’(Tergıb c:2,syf:465)

Sagolun hocam. Benim duydugum Haram aylarin hepsinde geçerli. Yani dört haram ayin hepsinin persembe, cuma ve cumartesilerinde oruç tutan kisiye 900 sene oruç tutmus gibi sevap veriliyor dendi. Bununla ilgili acaba bir sey bulabilirmiyiz?


Zilkade

MollaCami.Com