Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Zeytinyağlı bezelye



malzemeler:

1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
2 adet havuç
2 adet domates
1 kg bezelye
2 adet patates
1,5 litre kaynar su
tuz

Yapılışı:

1-Tencereye yağ, yemeklik doğranmış 2 soğan ve kabuklar soyulup küp küp doğranmış 2 havucu alınır.
2-Soğanlar ölene kadar kavrulur.
3-Domateslerin kabukları soyulup küp küp doğranır ve tencereye eklenir. Kavurmaya devam edilir.
4-Daha sonra bezelyeler ve havuçtan biraz daha büyük doğranılan patatesler tencereye ilave edilir. Bir iki defa karıştırılır.
5-Tencereye sebzelerin üzerini geçecek kadar su eklenip hepsi yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir. (İhtiyaç halinde sonradan su ilave edilebilir.)
4. Piştikten sonra tuz eklenip servis yapılır.

Zeytinyağlı bezelyemiz servise hazırdır afiyet olsun...

eline emegine saglık gözyaşı kardeşim

Çok güzel gözüküyor, emeğinize sağlık.Tarif için teşekkürler.


Çok güzel gözüküyor, emeğinize sağlık.Tarif için teşekkürler.


Çok güzel gözüküyor, emeğinize sağlık.Tarif için teşekkürler.


Zeytinyaglilar

MollaCami.Com