Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim
ZEYTİN YAĞLI KURU FASULYE...
[color=blue]
Zeytin yağlı Kuru FASULYE
Kuru Fasulye
Malum kış geldi ve kurularda çıktı
MALZEMELER
4 su barda kuru fasulye
2 orta boy havuç
2orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1yemek kaşığı da varsa biber salçası
göz kararı sıvı zeytin yağ ve tuz
YAPILIŞI
Fasulylermizi geceden güzelce yıkar ıslarız
sabah olduğunda önce
soğanımızı rondadan geçrip kavururuz içine bir yandanda
havuçlarımızı minik minik doğrar onlarıda atar sotelemeye devam ederiz
akabinde salçamızı ilave ederiz ve sonra
fasulyelermizin fazla gazlı olmamasını istiyorsak haşlar sıuyunu süzeriz
ama eğer vitamini gitmesin dersek direk önceden
sotelenmiş soğan ve havucun içine ilave eder üzerine çıkacak kadar kaynar su ilavesi
yapar 20-25 dakika kadar daha pişrir ve dinlenmeye alır sonra servis yaparız..
BUYURUN AFİYET OLSUN..
çok güzel görünüyooo ::)
teşekkürLer...
Biz nerdeyse her yemeği zeytin yağı ile yapıyoruz. Çok faydalı. Ellerinize sağlık.
teşekkürler
ellerine sağlık teşekkürler
çok güzel görünüyooo ::)
teşekkür ederim sizinde gözlerinize sağlık..
bu hak yolcusu kardeşim resmen işkence yapıyor bu saatte...kime şikayet edeyim acaba.. :) :) ;) :D
İstanbullu arkadaşlar bilirler..Süleymaniye ve Çamlıca da yapılan kurufasulyeler bi harika oluyor..acaba onlara o lezzeti veren ne?tereyağı mı,fasulye mi yoksa yapılış şekli mi..hakkında ayrıntılı malumatı olan varsa cidden bu işin inceliğini merak ediyorum..
bu hak yolcusu kardeşim resmen işkence yapıyor bu saatte...kime şikayet edeyim acaba.. :) :) ;) :D
sevgili ihvan inan öyle bir kastım yok sadece paylaşım adına:))))
gel sen şikayetten vaz geç bende paylaşımdan vazgeçeyim :)))
İstanbullu arkadaşlar bilirler..Süleymaniye ve Çamlıca da yapılan kurufasulyeler bi harika oluyor..acaba onlara o lezzeti veren ne?tereyağı mı,fasulye mi yoksa yapılış şekli mi..hakkında ayrıntılı malumatı olan varsa cidden bu işin inceliğini merak ediyorum..
istanbulda ikamet ediyorum ama inannın oranın fasülyesini daha tatmadım
nasıl piştiğinide bilmiyorum amma fasulye yemeği klasik ya zeytin yağlı olur yada etlisi
bu ikisiyle pişer fakat her aşçının veya pişirenin kendi elinin ayrı bir lezzeti vardır bazılarının elinden çok güzel pişer oda ustalık maharetidir..
:D Aynen :) Elinize emeğinize sağlık, çok güzel.
bu hak yolcusu kardeşim resmen işkence yapıyor bu saatte...kime şikayet edeyim acaba.. :) :) ;) :D
Olsada yesek ;D
bu kış toplanın gelin misaifirm olun bir tencere pişirip afiyetle ikram edeyim can kardeşlerim..