Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


ÇİĞ KÖFTE TARİFİ(YUMURTASIZ)




Çiğ Köftemiz icin Malzemeler:



1/2 kg özel çekilmiş dana kıyma (yağsız, sinirsiz, 1-2 gün deep freeze'de bekletilmiş)
1 kg köftelik bulgur
2 orta boy kuru soğan
Biber salçası
Domates salçası
2 limon (küçük doğranmış)
1 çay bardağı sıvıyağ
İnce doğranmış taze soğan, maydanoz, nane
Kimyon, karabiber, pul biber
bir diş sarımsak ve isot
Çiğ Köftemizin Yapilisi:

1- Geniş bir tepsiye ayıklanmış bulgur alınır. Salçalar, rendelenmiş kuru soğan ve limon eklenip iyice karışana kadar ovulur.

2- Kıyma ilave edilir ve yoğurulur.

3- Baharatlar da eklenip yoğrulmaya devam edilir. Ara sıra sıvıyağ azar azar ilave edilir. Yoğrulan köftenin içinden limon kabukları çıkarılır.

4- Bulgur iyice yumuşayana kadar yoğrulur. İnce kıyılmış yeşillikler ilave edilip yoğrulmaya devam edilir.

5- Daha sonra köfte şekli verilip marul ve taze nane ile servis yapılır.

Afiyet olsun

ustalardan püf noktalar:

bir kaç diş sarımsak ekleyin ,mümkünse soganlarınızı blendırdan geçirin ki bulgurun içinde sırıtmnasın.

bir miktar isot u bir kaye su ile ıslayın ve biraz yugurduktan sonra bunu çig köftenin içine atın,

kıymayıda ilk başta bulgur ve diger malzemelr ile beraber yugurmayan başlayın ki et iyice pişsin ve yerken

agzınıza et tadı veya kokusu gelmesin

soğuk ayranları unutmayalım..

teşekkürler...emeğine sağlık..

şimdi çiğ köfte olsa çok iyi giderdi.Aklımıza düşürdün zambak kardeşim
ne yapacağız şimdi.

Bende çok severim, yapıp ikram edeyim :)

yok demem kardeşim .Hele zahmet olur hiç demem :) :)


teşekkürler...emeğine sağlık..

ben teş. ederim kardeşim


teşekkurler,eline sağlık

ben teşekkur ederım ilginize


teşekkürler...emeğine sağlık..

sağolun afiyet olsun ;)


teşekkürler...emeğine sağlık..


şimdi bir natepli olarak bu konuya bir deginelim

bir kaç püf noktası ekliyelim

birincisi bir kaç diş sarımsak ekleyin ,mümkünse soganlarınızı blendırdan geçirin ki bulgurun içinde sırıtmnasın.

isot u unut muşsunuz,
bir miktar isot u bir kaye su ile ıslayın ve biraz yugurduktan sonra bunu çig köftenin içine atın,

kıymayıda ilk başta bulgur ve diger malzemelr ile beraber yugurmayan başlayın ki et iyice pişsin ve yerken agzınıza et tadı veya kokusu gelmesin
afiyet olsun

bir dde soguk ayranı unutmayalım

bende antepli sayılırım kardeş haklısın ısotu nasıl unuttum :-[ :-[

yorumlarınızı tarıfımızın altına ekledım çok teşekkur ederım kardeşim katkılarınız için ;)


Yöresel Yemekler

MollaCami.Com