Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Antep Usulü Yağlı Köfte

Antep Usulü Yağlı Köfte



MALZEME;
500 gr. köftelik ince bulgur
1 adet kuru soğan,1-2 adet domates
4-5 diş sarımsak,2 adet yeşil biber
2 adet taze kırmızı biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay kaşığı yeni bahar,tarçın,karabiber
Yarım yemek kaşığı tatlı toz biber
1 yemek kaşığı sade yağ veya margarin
Yarım çay bardağı zeytinyağı,Az su ve tuz

TARİFİ:
Geniş bir kaba köftelik bulgur konur.Soğan,sarımsak,yeşil ve taze kırmızı biberler doğranır.Domateslerin kabuğu soyulup,küp şeklinde doğranır.Bir kısmı köftenin üzerine atılır.Diğer malzeme (yağ hariç) ilave edilerek yoğrulur.Köfte yoğrulurken suyu çekildikçe domates ilave edilir.Yumuşayıp yenecek gibi olunca yağ ilave edilir.En sonunda tuz ve yumuşaklığı az bulunursa su konarak kıvamlandırılır.Çiğköfte gibi avuç içinde sıkılarak şekil verilir.Marul,maydanoz gibi şeylerle süslenerek servis yapılır.

Kardeşim teşekkürler.Yanında sulu salatada güzel olabilir deyilmi............

Kardeşim teşekkürler.Yanında sulu salatada güzel olabilir deyilmi


ne demek kardeşim salata istersinde ben yapmaz mıyım?

ellerine sağlık...


ellerine sağlık...


rica ederim inşallah birgün yapıpda ikram etmekde nasip olur

ellerine saglik, paylasim icin tesekkürler..


ellerine sağlık...


ellerine sağlık...


Yöresel Yemekler

MollaCami.Com