Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


yumurtali cig köfte

YUMURTALI ÇİĞ KÖFTE
MALZEME: 500 gr ince bulgur, 4 yumurta, 2 kaşık sade yağ, 2 kaşık zeytinyağı, 1 demet maydanoz, yarım demet yeşil soğan, yarım demet yeşil nane, 2 kuru soğan, 2’şer kaşık domates ve biber salçası, 2 adet limon, tuz, acı pul biber, göbekli marul, turp, ayran.

YAPILIŞI: Maydanoz, yeşil soğan, nane yıkanıp temizlendikten sonra, ince ince kıyılır. Bir tepsiye, temizlenip konan bulgur dökülür. Kuru soğanlar da küçük parçalar hâlinde kıyılıp, zeytinyağında hafif pembeleşinceye kadar kızartılıp içine salçalar ve pul biber ilâve edilir. Bir dakika kadar daha kızartılır. Tepsi-deki bulgurun üzerine dökülür. Hepsi iki el ile, az az ılık su ilâve edilerek 10 dakika kadar ovulur. Sonra ince kıyılmış yeşil sebzeler ilâve edilip 2 dakika kadar daha ovulur.

Yumurtalar bir tencerede çırpılıp tuz atılarak, kızarmış sade yağ içinde katılaşıncaya kadar pişirilir. Tepsiye dökülüp hepsi bir defa daha ovulup karıştırılır. Çiğ köfte, avuç içinde birer tutam parçalara ayrılıp tabaklara dizilir. Marul yaprağı, dilimlenmiş limon, doğranmış turp ve bir bardak ayran ile servis yapılır. Yufka varsa onunla da yenebilir.

Teşekkürler hocam...gece gecede olmadı bu tarif 8)


Teşekkürler hocam...gece gecede olmadı bu tarif 8)

;D

artık hazır çiğ köfteLerde et yok :o
yerine hemen fikir üretiLmiş (yımırtaLı) ;D
deneriz yumurtaLısını da inşaLLah..teşekkürLer..


Yöresel Yemekler

MollaCami.Com