Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Etli Ekmek-Konya

[img width=580 height=435]http://4.bp.blogspot.com/_2mg1PCFLi4I/R1N7i2UX6wI/AAAAAAAAAAM/dJNLWNE8l3E/s1600-R/Picture%2B281.jpg[/img]

Etli Ekmek-Konya

Hamur için Malzemeler :
• 5 Su Bardağı Un
• 2.5 Su Bardağı Su
• 1 Tatlı Kaşığı Tuz

İç Malzemesi için:
• 500 gr Kıyma
• 2 Soğan
• Karabiber , Tuz
• 1 Çorba Kaşığı Tereyağı

Yapılışı:
1-Bir kapta un, tuz ve suyu karıştırıp yoğurulur.
2- Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurdan yumruk büyüklüğünde 20 küçük parça koparılır.
3-Her parça teker teker küçük birer daire şeklinde açılır.
4-İnce doğranmış soğan kıyma ile birlikte kavrulur.
5-Tuz ve karabiber ilave edilir.
6-Hazırlanan iç malzemeden bir iki kaşık yuvarlak hamurun yarısına yayılır, diğer tarafı üzerine kapatılır. Hamur ve malzeme bitinceye kadar işlem sürdürülür.
7-Teflon tavada veya sacda hamurlar önlü arkalı pişirilir.
8-Üzerine tereyağı sürülür ve sıcak servis yapılır.

Etli ekmeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun....



gözyaşı kardeşim bu gönderdiğin etli ekmek değil..

daha çok kıymalı şaç böreği lokantaya gidip etliekmek isterseniz bu gelmez
etli ekmek şu şekilde

kesinlikle katılıyorum bir an bende şaşırdım
:D
teşekkrler paylaşm için

Prof kardeşim evet bu resim etli ekmek ama bu taş fırında pişer ancak Gözyaşı kardeşimin hanımların basitce evde(tavada saçta) yapabileceği bir tarif vermiş.Gözleme gibi.Biraz Çakma etli ekmek yani :) ama eminim çok lezzetlidir. ::)

Asıl etli ekmek belirttiğiniz gibi resimdeki şekilde yapılır.Harcı lahmacuna benzer ve kıyma ile değil genelde kuşbaşı etle yapılır yanılmıyorum değil mi :-[ :-\


İkinize de teşekkürler kardeşlerim.Gözyaşı kardeşim tarifin çok pratik en kısa zamanda deneriz inş. :)


Prof kardeşim evet bu resim etli ekmek ama bu taş fırında pişer ancak Gözyaşı kardeşimin hanımların basitce evde(tavada saçta) yapabileceği bir tarif vermiş.Gözleme gibi.Biraz Çakma etli ekmek yani :) ama eminim çok lezzetlidir. ::)

Asıl etli ekmek belirttiğiniz gibi resimdeki şekilde yapılır.Harcı lahmacuna benzer ve kıyma ile değil genelde kuşbaşı etle yapılır yanılmıyorum değil mi :-[ :-\


İkinize de teşekkürler kardeşlerim.Gözyaşı kardeşim tarifin çok pratik en kısa zamanda deneriz inş. :)

İlgin için ben teşekkür ederim zambak kardeşim. Verdiğin bilgiler için de ayrıca teşekkür ederim. ;)

Evet prof kardeşim etli ekmeğin sizin resminiz de gösterildiği şekilde olduğunu biliyorum ama zambak kardeşimizin de dediği gibi ben restoranlardaki değil mutfakta hanımların yapabileceği etli ekmek tarifini verdim. İmkanı olanlar sizin gösterdiğiniz şekilde de yapabilirler. Biz genellikle eğer taş fırında hazırlamak istiyorsak hamurunu harcını hazırlayıp fırına gönderiyoruz. İmkanı olanlar için taş fırın da yapmak daha iyi bir fikir. Resim ve ilginiz için teşekkürler prof kardeşim. :)


kesinlikle katılıyorum bir an bende şaşırdım
:D
teşekkrler paylaşm için

İlginiz için ben size teşekkür ederim beyazgül_z kardeşim. :)

Teşekkrler kardeşim eline sağlık çok güzel görünüyorlar.. :P

Gece gece bu bize zulüm ya, nasıl canım çekti. 3 kere yedim tadı halâ damağımda. Değil 3, 3333 kere de yesem bıkmam yahu :D

Resimle katkıda bulunan Prof. kardeşimize teşekkür ederiz.

Târif için teşekkürler Gözyaşı...

rica ederim kardeşlerim bilmeyen kardeşlerimiz varsa diyerekten hatırlatma yapmak istedim.


Yöresel Yemekler

MollaCami.Com