Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim
Orta asyadan bir çeşni..
Bu PİLAVIMIZ benim Ramazan davetimden yapmış olduğum bir çeşidim
klasik pilavın dışında ORTAASYA'da çok meşhur BUHARA pilavı deniyor
bazı yerlerde ACEM pilavıda deniyor..
ayrıca bu plavımızın pirinci KIRGIZİZTAN-IN kırmızı pirincindendir..
PİLAVIMIZIN MALZEMELERİ ...
2 buçuk su bardağı pirinç
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
Yarım kg kadar kuşbaşı et
Az miktar sıvı yağ
Az miktar tereyağ
Ve tuz
YAPILIŞI
İlk önce kuş başı etlerimiz güzelce kavrulur ayrı bir yere alınır..
Pirincimizde 1 yemek kaşı tuz ilavesiyle bol kaynar su içinde 1-2 saat bekletilerek bol soğuk su ile yıkanır bir süzgüde hazır bekletilir…
Sonra havuçlarımız güzelce yıkanıp rondanın ince yerinden rendlenir yan yan doğranan soğanlarımızda ilave edilerek az miktar sıvı yağ ve tereyağ ilavesinde kavrulmaya başlar..
Kavurmuş olduğumuz soğan ve havuç harcımızın içine bire bir olarak su ilavesi yapılır mesela ben 2 buçuk su barda pirinç ısladım ve 2 buçuk su barda da sıcak suyumuz tenceremize ilave eder kaynamasını bekleriz ve süzdüğümüz pirinçlerimizi kaynayan suya ilave ederiz ve pişmesini bekleriz ocağımızı kapatıp demlenmeye bırakırız…
Gelelim kalıba yerleştirmeye bir kek kalıbının en altına önce kuşbaşı kavurduğumuz etimizi koyarız
Onun üzerine pişen pilavımızı güzelce koyar az miktarda kaşıkla bastırarak sıkışmasını sağlarız sonra bir servis tabağını kek kalıbımızın üzerine kapatıp ters yüz ederiz ve bunu soframıza sunarız…...
BUYURUN AFİYET OLSUN
off off off :o çok enfes görünüyor.ellerinize sağlık... ;)
off off off :o çok enfes görünüyor.ellerinize sağlık... ;)
bende teşekkür ederim sizinde gözlerinize sağlık kardeşlerim..
TŞK
Teşekkürler Ellerinize saglık çok güzel olmuş :)
Buhara pilavının bir degişik usulde yapılışı daha var.oda çok harika oluyor.
Etleri haşlıyoruz.soganları tekerlek seklinde ince ince dograyıp tereyagında soteliyoruz üstüne yan yan ve ince kesilmiş havuçları koyup hafif pişiriyoruz sonra haşlanmış etlerimizi onların üstüne döküp tuzunu baharatını karabiberini vs ayarlıyoruz.üstüne pirinci koyup hafif bastırarak yerleştiriyoruz.ve en son da ölçüsüne göre et suyunu ilave edip pişiriyoruz.yarım saat kadar demlenmeye bıraktıgımız pilavımızı bir kaba ters cevirerek alıyoruz harika bir görünüm oluyor ::)
inş. resminide ekleriz..her iki şekildede harika bir pilav Afiyet olsun :)
(Orjinal buhara pilavında aslında birçok pilavda oldugu gibi safran da kullanılıyor ::) )
off off off :o çok enfes görünüyor.ellerinize sağlık... ;)
İDEAL GENÇLİK Deniz ve sena kardeşim
teşekkür ederim ellerinize gözlerinize sağlık
deniz kardeşim sizin verdiğiniz tarifte ayrı güzel
elinize sağlık..
Ellerinize sağlık.Çok sevdiğim ve devamlı yaptığım bir pilav çeşidi.Terayağı kullanmanızı tavsiye ederim tabi doğal tereyağı
off off off :o çok enfes görünüyor.ellerinize sağlık... ;)
teşekkürler emeğinize sağlık...
off off off :o çok enfes görünüyor.ellerinize sağlık... ;)
Elinize sağlık.. Evet bu pilav kesinlikle safransız olmaz..
safran her damağa uymadığı için isteğe bağlı olursa güzel olur..
TŞK
teşekkürler emeğinize sağlık...