Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


ARAßAŞI

[IMG]http://img361.imageshack.us/img361/682/arabaso1.jpg[/img]


Malzemesi:
Hamur için: 1 Kg. Un, 2 litre su, 1 kasik tuz
Çorba için : Yeterli miktarda tavuk veya hindi eti ve bunun suyu 1 kasik yag, bir miktar un, tuz, 1 kasik salça, karabiber, kirmizi biber

Hamurun Yapılışı:Büyükçe bir tencereye 1 litre su konulup, tuz atilarak kaynamaya birakilir. Öte yandan 1 litre su ile 1 kg un karistirilarak bulamaç haline getirilir. Bu bulamaç kaynamakta olan suya yüksekten yavas yavas bosaltilarak bir süre karistirilir. Bir iki tasim kaynadiktan ve kivama geldikten sonra, atesten indirilip, alti sulandirilmis tepsiye dökülür. Tepsi sallanarak, hamurun esit miktarda dagilmasi saglanir. Soguk bir yerde, özellikle karin üzerinde sogumaya birakilir.

Çorbanın yapılışı:Diger taraftar un, bir kasik yag ile birlikte hafif ateste pembelesinceye kadar kavrulur. Soguk su ilave edilerek bulamaç haline getirilir. Bu bulamaç, bir tencerede kaynamakta olan tavuk ya da hindi suyunun içinde bosaltilip karistirilir. Yeteri kadar tuz, yag, salça ve baharatlar ilave edilerek 15 dakika kaynatilir. Tavuk ya da hindinin gögüs etleri küçük parçalara ayrilarak çorbanin içerisine atilir. Bu sekilde çorba pismeye birakilir. Sogumaya birakilan hamur alinir ve islak bir biçakla baklava dilimleri seklinde kesilir. Tepsinin ortasi çorba kasesi sigacak sekilde açilir, açilan yere çorba kasesi yerlestirilir. Kesilen hamurlardan bir dilimi kasik üzerine yerlestirilerek, çorbaya batirilir ve çignenmeden yutulur!


Afiyet OLsun.

Senden hayır yok bari ben yapayım. Hemen bi tavuk yakalayıp geliyorum ;D Tadı süperdir herkese tavsiye ederim, hele efsunun elinden ;D

Teşekkür ettim :-[

Hakikaten çok LezzetLidir , çorßası çok önemLidir.Şehriye çorßası gißi cıvık değiL;tarhana gißi koyu yapıLır .

Araßaşının şöyLe ßir özeLLiği vardır ki; ortada ki yıLdız şekLinden yemeye iLk kim ßaşLarsa , ßir sonraki araßaşı o kişinin evinde yenir ;) ;D


Senden hayır yok bari ben yapayım. Hemen bi tavuk yakalayıp geliyorum ;D Tadı süperdir herkese tavsiye ederim, hele efsunun elinden ;D
;D

çok güzel gözüküo ellerinize sağlık ;)

yemegin tadini biliyorum cok guzel oluyor.
Ama resimdeki kasiklar varya maziyi hatirlatan koy yasamini hatirlatan kasiklar daha guzel mis..


yemegin tadini biliyorum cok guzel oluyor.
Ama resimdeki kasiklar varya maziyi hatirlatan koy yasamini hatirlatan kasiklar daha guzel mis..


GeneLde o kaşıkLa ikram ediLir,onLa yemek daha efdaLdir. :)

çorbanın resmi nerde >:(

Çorumlu bir arkadaşımızın annesi yapardı,

15 kişi saldırırdık ooyyyy, ooyyyyy ...... ::)

arabaşının adını ve methini çok duymuştum

yemek ise konya aksarayda bir yurtta nasip oldu

ilk yediğimde pek bir şey anlamadım

o hamuru yemeye bir anlam veremedim tavuksuyuna çorbaya diyecek bir şey yok ..

ama müdavimi olanlar çok seviyorlar..

sn hakyolcusu işin espirisi o zaten,

kalabalıkla yenilecek,

hele yurtlarda daha bir tatlı olur :)

.[IMG]http://img160.imageshack.us/img160/9975/aintabsofrasiarabasivs9.jpg[/img]


ßu çorßası ::)

DeğerLi hak yoLcusu yerinde deneyin derim ::) Hamursuz ßoş,hamur çorßasız ßoş ;D
O hamuru ßoL ekşiLi, acıLı çorßaya ßatırıp yutacaksınız :)

Ayrıca doğrudur cepni kardeş çorumLuLar da ßiLirLer.

YaLnız Konya usuLü nasıLdır ßiLemem.
ßirde ßu tarif açıkçası net anLatıLmamış.ßen iyisimi videoyLa anLatayım ;D ;D

Bizim buralarda da meşhurdur arabaşı.Ağzım sulandı açıkcası çok lezzetli oluyor.Acı sevenlere de tavsiye aderim.Ellerinize sağlık efsun kardeşim.

Afiyet oLsun Verd-ießyaz ve AnkaragüzeLi :)

elinize emeğinize sağlık..

Herşey iyi güzelde, ne zaman yiyoruz ::)

Böle resimlerde olmaz sadece.

Sayın yetkililere sesleniyorum buradan. Yiyen var yemeyen var. Lütfen tez çaresine bakıla :)

GözLerinize sağLık DeLi_Prof.

EftaL'im çare ßende . GeLirsin , yersin ;D ;D ;D

YaLnız sen geLirken ; o doğaL ortamda yetişmiş , hindi yada tavukLardan getirmen gerek :-\ :-\ ;D ;D ::)

Heeee :) Bizde yok ama komşulardan isteriz ::)


Yöresel Yemekler

MollaCami.Com