Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Adapazarı'nın Meşhur Islama köftesi...

ADAPAZARININ MEŞHUR ISLAMA KÖFTESİ



Malzeme:
yarım kg. dana kıyma
1 kuru soğan
kurutulmuş ekmek içi
köfte baharı
tuz
ıslama malzemesi:
ince dilimlenmiş bayat ekmek
kemiksuyu
kırmızı biber
sıvıyağ
süslemek için:
2 domates
2 yeşil biber

HAZIRLANIŞI:
Köfte malzemesi ile istediğiniz büyüklüklerde köfte hazırlayın. Diğer tarafta kemik suyu
hazırlayın.İçine biraz sıvıyağ ve rengi kırmızı olacak şekilde toz kırmızı biber ve tuz ekleyin.
Bayat ekmekleri bu suya batırıp bekletmeden alın. Köfteleri ve ekmekleri ızgarada pişirin.
Domates ve biberleri de pişirdikten sonra en alta ekmekleri üzerine köfteleri ve en üstüne
de domates biberleri koyarak sıcak servis yapın. Hem bayat ekmekler değerlenmiş olacak.
Hem de bereketli bir yemek ortaya çıkacak.

eline sağlık çok güzel bir tarif kardelen mutlaka deniyeceğim inşallah..
Balıkkesirin tiridine benzemiş o yufka üzerine konuyor burda bayat ekmeklere..

yalnız şurasını anlıyamadım

ekmekleri önce kızartıp sonramı et suyuna batıracaz

yoksa önce ıslayıp sonramı kızartıcaz..

Yapılışını izleme şansım olmuştu bir kez. Ekmekler önce ıslatılıyor daha sonra kızartılıyordu. Tabii onlar ızgarada yapıyorlardı ama sırada herhangi bir değişiklik olmaz sanırım ::)

Siz yine de önce ıslatıp daha sonradan kızartın.

Ellerinize sağlık, eminim çok güzel olur :)

elinize emeğinize sağlık


Yöresel Yemekler

MollaCami.Com