Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 18 sonuçtan 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.
  1. #1
    Aktif Üye Kasirga
    Üyelik Tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    4,792
    Rep Gücü
    20

    G.Antep patlıcan kebabı fırında....

      

    MALZEMELER:

    4 tane uzun patlıcan (Antep'te patlıcan kebaplık diye geçer.)
    300 gr. orta yağlı kıyma
    3 tane domates
    4-5 tane sivri yada dolmalık biber
    Karabiber, tuz
    Yarım bardaktan az su
    YAPILIŞI:

    Patlıcanlar iki parmak kalınlığında doğranır.
    Domatesler dörde bölünür ve yeşil biberler istenilen şekilde kesilir.
    Kıyma, karabiber, tuz birbirine yedirilecek şekilde karıştırılır.
    Kıymalı karışımdan patlıcan dilimleri sayısınca göfteler hazırlanır. (Biz göz kararı yaparız ama tecrübesi olmayanlar için daha pratik bir yol bu.
    Bir patlıcan bir köfte alınır, köfte düzgünce patlıcanın üzerine yerleştirilir ve tepsiye konur.
    Diğer patlıcan ve köftelerde aynı yöntemle hazırlanıp sıranın açık olan ucuna yerleştirilir. Bu bizim uyguladığımız teknik, isteyen istediği gibi hazırlayabilir. Ben aslına sadık kalmak adına tarif ediyorum.
    Tepsi dolunca üzerine yarım bardaktan daha az su serpilip 200° de fırınlanır.
    Patlıcanların rengi dönüp köfteler kendini toparlayınca üzerlerine domates, domatesler de biraz pişince biberler ilave edilir. Biber çok kısa sürede piştiği için domatesle bile aynı zaman da konsa biberler fazla kızarabiliyor. Ben de bu şekilde yapıyorum. Zaten Antep'te fırınlarda da sonradan eklendiğini biliyorum.
    Pişirme önerisi: Fırında yapanlara önce tepsinin ağzını kapatarak pişirmelerini, aşağı yukarı 30-40 dak. sonra kapağı açarak iyice kızartmalarını tavsiye ederim. Zaten hatırladığım kadar fırıncılar da aynı yöntemi kullanırdı.

    Serviste mutlaka ayran tavsiye ediyorum. Aslında patlıcan kebabını mangal da yaparsanız asıl tadına o zaman varırsınız. Benim babam patlıcan kebabını genellikle iş dönüşü hazırladığı mangalın üzerinde pişirir, pişen şişleri mangalın altına yerleştirdiği bir tepside diğerleri pişene kadar bekletirdi. Biraz bekleyince daha da lezzetlnir ve tadına doyum olmazdı.


    yazan LAVANTİN vakit Çarşamba, Kasım 07, 2007
    Kategori ANTEP Fırın Yemekleri

  2. #2
    Aktif Üye Emektar
    Üyelik Tarihi
    Jan 2008
    Mesajlar
    6,537
    Rep Gücü
    25

    Ynt: G.Antep patlıcan kebabı fırında....

    ellerine sağlık kardeşim..

  3. #3
    Aktif Üye Kasirga
    Üyelik Tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    4,792
    Rep Gücü
    20

    Ynt: G.Antep patlıcan kebabı fırında....

    afiyet olsun kardşim...

  4. #4
    Aktif Üye Kasirga
    Üyelik Tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    4,532
    Rep Gücü
    18

    Ynt: G.Antep patlıcan kebabı fırında....

    Alıntı deli_prof Nickli Üyeden Alıntı
    ellerine sağlık kardeşim..

  5. #5
    Aktif Üye Poyraz
    Üyelik Tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    1,096
    Rep Gücü
    10

    Ynt: G.Antep patlıcan kebabı fırında....

    ellerine sağlık kardeşim

  6. #6
    Aktif Üye Kasirga
    Üyelik Tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    4,792
    Rep Gücü
    20

    Ynt: G.Antep patlıcan kebabı fırında....


  7. #7
    Aktif Üye Emektar
    Üyelik Tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    9,559
    Rep Gücü
    33

    Ynt: G.Antep patlıcan kebabı fırında....

    En çok sevdiğim kebaplardandır.Antebin bütün yemekleri bir harika zaten.

    Teşekkurler tarif için kardeşim

  8. #8
    Aktif Üye Kasirga
    Üyelik Tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    4,792
    Rep Gücü
    20

    Ynt: G.Antep patlıcan kebabı fırında....

    bende okudugun için tşkkr ederim....

  9. #9
    Aktif Üye Emektar
    Üyelik Tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    6,669
    Rep Gücü
    20

    Ynt: G.Antep patlıcan kebabı fırında....

    Patlıcan kebabını çok severim Leyya yalnız sana zahmet şu etleri biraz daha kızarmış olsun... ;D

    Teşekkürler..

  10. #10
    Aktif Üye Girişken
    Üyelik Tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    607
    Rep Gücü
    8

    Ynt: G.Antep patlıcan kebabı fırında....

    vay vay vay

    eline saglık pidesi de var mı yanında ,unutma sakın ha yoksa neye dürüm edcez dimi,şöyle suyu aka aka Allah be

  11. #11
    Aktif Üye Kasirga ihvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    3,973
    Rep Gücü
    17

    Ynt: G.Antep patlıcan kebabı fırında....

    antebin yemek kültürü nün başka bir ilde olduğunu düşünemiyorum....gidenler bilir..ağız tadı mükemmel antepliler bu işi iyi biliyor..teşekkürler

  12. #12
    Aktif Üye Kasirga
    Üyelik Tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    4,792
    Rep Gücü
    20

    Ynt: G.Antep patlıcan kebabı fırında....

    valla siz böle şeyler yazınca içim gitti yaa.en iyisi sizi bigün misafir ediyim ben...
    yoksa bogazımdanda geçmez şimdi...

    Antepliler bogazlarına çok düşkün olurlar...
    agzınızı sulandrdıgım için kusura bakmayın... ;D ;D ;D ;D

  13. #13
    Aktif Üye Emektar
    Üyelik Tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    6,669
    Rep Gücü
    20

    Ynt: G.Antep patlıcan kebabı fırında....

    Alıntı leyya Nickli Üyeden Alıntı
    Antepliler bogazlarına çok düşkün olurlar...

    Anteplilerin elleride çok ağır olur bunu da biliyorsun dimi Leyya, benim boyun bir sağa bir sola çıtlamaya başladı bile... ;D
    Yıllarca basketbolla uğraşmış bi Antepli için bunları söyleme bence, uzun zamandır basket topunu elime almıyordum, basket topum olmak ister misinLeyya... ;D ;D

  14. #14
    Aktif Üye Kasirga
    Üyelik Tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    4,792
    Rep Gücü
    20

    Ynt: G.Antep patlıcan kebabı fırında....




  15. #15
    Aktif Üye Poyraz
    Üyelik Tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    1,849
    Rep Gücü
    11

    Ynt: G.Antep patlıcan kebabı fırında....

    Leyya kardeşim kırmızı etle yapılmış herşeyi severim.Çok lezzetli gözüküyor.Ellerine sağlık!

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda 1 üyemiz bu konuya göz atıyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)

     

Benzer Konular

  1. Patlıcan Dilme
    Konuyu Açan: Damla_, Forum: Firin ve Et Yemekleri.
    Cevaplar: 7
    Son Mesaj : 17-01-2012, 22:30
  2. >>patlıcan sefası >>
    Konuyu Açan: cepni, Forum: Firin ve Et Yemekleri.
    Cevaplar: 6
    Son Mesaj : 27-12-2008, 17:15
  3. Antep Sofrasından bir patlıcan kebabı
    Konuyu Açan: firdevs27, Forum: Yöresel Yemekler.
    Cevaplar: 24
    Son Mesaj : 13-11-2008, 21:10
  4. Patlıcan Turşusu
    Konuyu Açan: Yâde, Forum: Tursu ve Konserveler.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 22-09-2008, 02:43

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu açma yetkiniz yok.
  • Cevap yazma yetkiniz yok.
  • Eklenti yükleme yetkiniz yok.
  • Mesajınızı değiştirme yetkiniz yok.
  •