Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bin kişilik köy camii törenle hizmete açıldı





MANİSA merkeze bağlı Halıtlı köyünde yapımına 2007 yılında başlanan bin kişilik Fatih Camii ile çok amaçlı salon düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Halıtlı köy meydanında düzenlenen törene, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, AKP Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Müftü Vekili Hasan Çakıroğlu ve köy sakinleri katıldı. Açılışta konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, camilerin başta ibadet yeri olmanın yanında, birlik, beraberlik, buluşma ve eğitim yuvaları gibi fonksiyonları olan yerler olduğunu söyledi. Daşöz, “Balkanları gezdiğimizde orada yaptıklarını ve miraslarını görüyoruz. Anlıyoruz ki, o camiler ve o eserler orada İslamiyet’in varlığını, ecdadımızın varlığını en güzel şekilde ortaya koyan ve onların ayakta kalmasını sağlayan en önemli yapılardır. Ecdadımız bizlere sadece bugünleri değil, dünü bugüne bağlayan eserleri de bıraktı. Camilerimiz bunun en güzel örneğidir” dedi.


Halıtlı Köyü Muhtarı Mehmet Akbaş ise Manisa İl Özel İdaresi ve hayırseverler tarafından yapımı tamamlanan caminin yaklaşık 600 bin TL’ye mal olduğunu belirterek, verilen desteğe köylüler adına teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından Halıtlı köyü Fatih Cami ile Halıtlı köyü çok amaçlı salonunun açılışı, Vali Halil İbrahim Daşöz ve Manisa milletvekilleri tarafından kurdelesi vatandaşlarla birlikte kesilerek açıldı.


Yeni Asya Gazetesi


Yerel Haberler

MollaCami.Com