Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


3 ayda 30 kilo zayıfladı, oğluna böbreğini verdi




Antalya’da böbreğini verebilmesi için zayıflaması gereken baba, 3 ayda 30 kilo verdi. Daha sonra babadan alınan böbrek, oğluna nakledildi.

Konya’da yaşayan İsmail-Fehmiye Karadağ çiftinin 14 yaşındaki görme engelli oğulları Ümit Karadağ’a, 8 ay önce halsizlik şikâyetiyle gittikleri Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Baba Karadağ, oğlunun diyalize girmemesi için böbreğini verebileceğini bildirdi. Aile, nakil işlemleri için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü’ne başvurdu.

Burada yapılan tetkiklerde baba Karadağ’a 134 kilo olması dolayısıyla verici olamayacağını, böbreğini verebilmesi için zayıflaması gerektiğini bildirdi. Oğluna böbreğini vermek için zayıflamaya karar veren Baba Karadağ, diyetisyen gözetiminde 3 ayda 30 kilo vererek 104 kiloya düştü. Başarılı geçen naklin ardından sağlığına kavuşan Görme Engelliler İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Ümit Karadağ, kendisini çok iyi hissettiğini, babasını çok sevdiğini anlattı.


Yeni Asya Gazetesi


Yerel Haberler

MollaCami.Com