Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bu Ayasofya'da artık teravih kılınacak

Kurban Bayramı’nda minaresinden yeniden ezan okunmaya başlanan camiinde Ramazan’da teravih namazı kılınacak

Bursa’nın İznik İlçesi’nde 90 yıl sonra ibadete açılan Ayasofya Camii’ne imam atandı. Kurban Bayramı’nda minaresinden yeniden ezan okunmaya başlanan camiinde Ramazan’da teravih namazı kılınacak.

Hıristiyanlık tarihinin en önemli toplantılarından İznik Konsülü’nün yapıldığı ve 1331 yılında Orhan Gazi’nin İznik’i fethetmesiyle camiye çevrilen eser, Kurtuluş Savaşı sonrası çekilen Yunan askerleri tarafından ateşe verilmişti.

90 yıl aradan sonra geçen yıl Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün onayıyla yeniden ibadete açılan camiden geçen Kurban Bayramı’nda ilk ezan okundu. Hizmetlerin geçici din görevlisiyle yürütülen Ayasofya Camii’ne Bursa Müftülüğü’nce imam ataması yapıldı.

Haziran ayında yapılan sınav sonrasında Ayasofya Camii’ne yine İznik’te bulunan Hacı Özbek Camii’nin imamı 40 yaşındaki Mahmut Şahin getirildi. 21 yıllık din görevlisi Şahin, şöyle dedi:

"Ayasofya gibi tarihi bir mekanda imam olmak ayrı bir duygu.

Bu arada ilk teravihinde icra edilecek olması gurur verici. Ramazanda erkeklerin yanı sıra bayanlarda teravih namazlarını kılabilecekler. Mahalli cemaatimizin yanı sıra dışarıdan da cemaat gelmekte bu da bizi fazlasıyla memnun ediyor."


Star


Yerel Haberler

MollaCami.Com