Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İzmir'de Ulaşıma Sınav Düzeltmesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için bir dizi ulaşım önlemi aldı.

16 Haziran Cumartesi, 17 Haziran Pazar, 23 Haziran Cumartesi ve 24 Haziran Pazar günlerinde yapılacak sınavlarda ulaşım sıkıntısı yaşamaması için ESHOT Genel Müdürlüğü ile İzmir Metro A.Ş., sınav başlangıç ve bitiş saatlerini dikkate alarak sefer sıklıklarını arttırdı.

Buna göre ESHOT, sınav merkezlerinin yoğunlukta olduğu Buca, Bornova, İnönü Caddesi, Yeşilyurt ve Mithatpaşa Caddesi bağlantılı hatları takviye edecek. Şehirdışından gelenlerin ulaşımını daha rahat sağlayabilmesi için otogar bağlantılı 50, 54, 250, 606 ve 607 numaralı hatlar takviye edilecek. Ayrıca metro bağlantılı besleme hatlarına tahsis edilen otobüs sayıları arttırılacak. Sınavın bitişinin ardından ise şehir merkezine yeterli sayıda otobüs ilave edilecek.

Metroda ise 16 Haziran ve 23 Haziran Cumartesi günleri, 08.00 ile 10.00 saatleri arasındaki sefer sıklığı 5 dakikaya indirildi. Aynı şekilde sınav bitiminde, 12.00 ile 14.00 saatleri arasında 4 dakikada bir sefer yapacak. 17 Haziran ve 24 Haziran Pazar günleri ise aynı saat aralıklarında sefer sıklığı 5 dakikada bir olacak.


Aktifhaber


Yerel Haberler

MollaCami.Com