Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Pratik Susamlı Kandil Simiti Tarifi

Hem yumuşacık hem de yerken ağızda dağılan; yemeden önce kokusuyla sizi mest eden yedikten sonra ağzınızda enfes bir tat bırakan; birçok denemenin ardından keşfettiğimiz bir tarif. Evdeki malzemelerinizle istediğiniz zaman rahatlıkla yababileceğinizi düşündüğümüz kolaylıkta.




Malzemeler

Hamur için:
200 gr margarin (1 paket margarini 5'e bölüp 4 parçasını kullanıyoruz)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (akı üzeri için sarısı hamur için)
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
Üzeri için:
1 paket susam
Yumurta akı (Sarısı hamur içerisine konulan yurmurtaların akı kullanılacak)


Yapılışı

Yumurta aklarını ve sarısını 2 ayrı kaseye ayıralım. Unu, hamuru yoğuracağınız kaba koyup ortasına diğer malzemeleri ekleyebilmek için çukur açalım. İçerisine yumurta sarısını ve diğer tüm hamur malzemeleri ekleyelim ve yoğuralım. Hamur ele yapışmayan sert bir kıvama gelinceye kadar yoğuralım. Daha sonra 5 dakika dinlendirelim. Hamur dinlendikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tezgah üzerinde yuvarlayarak parmak genişliğinde rulolar (silindir) haline getirelim ve daha sonra ruloların 2 ucunu birleştirip yuvarlak simit şekline getirelim. Hamurun elimize yapışmaması için aldığımız parçaları hafif unlayalım. Burada pişen hamurun biraz daha kabaracağınıda hesaba katarak, kandil simitlerinizin şeklinin nasıl olmasını istiyorsanız o şekilde simitlerinize şekil verebilirsiniz. Örneğin ben ince ve ortasında geniş delikli olmasını istemediğimden resimdeki şekli verdim. Ya da tamamen yarataıcılığınıza bağlı kalp, çiçek vs gibi farklı şekillerde verebilirsiniz. Susamları bir kaseye koyalım. Şekilleri tamamlanan simitlerinizi önce yumurta akının bulunduğu kaseye daha sonra susamların bulunduğu kaseye iyice bulayıp yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsinize belirli aralıklarla yerleştirelim. Önceden 200 dereceye ısıttığımız fırına koyalım ve üzerleri kızarınca fırından alalım. Kandil simitleriniz soğuduktan sonra veya tercihe göre sıcak olarak servise hazır. Afiyetle..
Püf noktası: Simitlerinizin yumuşacık olmasını istiyorsanız ruloları çok ince yapmamanızı öneririz.

Denemiş olduğum tarifin orjinaline aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.


Yemek Tarifleri

MollaCami.Com