Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Üniversiteli okulunu anlat..

belkide hayırlısı böyledir kardeşim ...

üniversiteye inş bu sene başlarsam bile seçme hakkım malesef olmayacak, türkiye de böyle bir hak yok zaten herşey puana bakıyor..ama anlattıklarınıza bakılırsa en rahat yer konya gibi gözüküyor...

Dinine dikkat eden insana hem rahat hem güzeldir kardeşim Konya ... :)
o yüzden kardeşlerimin hepsine tavsiye ederim

deli_prof kesinlikle sallıyo
Elazığ bi köy hatta mezra üniversite şehrin içinde ama ne fayda...
Üniversite çağın 30 km gerisinde kalmış sakın seçmeyin.
:'(
bi hocaları ii oda bizm drse girenler

bugün öss sınavı da olmuş bende kardeşlerime kendi üniversitemi tanıtayım dedim ama curcuna kardeşimiz çoktan tanıtmış bile. ben de HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BEYTEPE KAMPÜSÜNDE okuyorum. curcuna kardeşimin ikinci senesi olmasından kaynaklanan bir durum bu. bende 2. sınıftayken ona hak verirdim zaten aksi mümkün değildir. bu sene benim 6. senem olucak kısmetse. yıllardır beytepe yollarını tepe tepe alıştık biz artık. kampüsümüzü seçecek arkadaşlara her zaman yardım edebilirim. bu arada bir kaç fikirde benden olsun aslında bazen çok iyi oluyor. eğer oturma sırasına girmişseniz, sonunda oturabilmiş ve saatte akşam saati ise yaşadınız. çünkü uyumanız için çok güzel bir ortam oluşmuştur. hem kalabalıksa sıcak olur ve akşam olduğundan trafikte kalabalıktır ve uyumak için 1 saatiniz vardır. başlarda biraz kötü geliyor ama bunları avantaja dönüştürebilirsiniz.

daha fazla bilgi isteyen kardeşlerime de yardımcı olurum inşaallah. aslında çok güzel ve rahat bir kampüstür alıştıktan sonra.

merheba tokat gop üniversitesi fizik mezunuyum evet
başörtüsünün sorun olmadığı yer yok ben açtım maleseff:(( kyk kampüste varşehir merkezinde olmak 2 üzere 2 tane yurt çok rahattı çünkü 2007 mezunuyum.yurt ise şehirde bi tepenin başı okula ters ama adanaya göre pahalı diğer şehirlere göre ucuz küçük olmasının avataj ve dez avatajları var
çukurovada yüksek lisans yaptım baş örtüsü çok rahat kampüste yok yok ulaşım kolay belediyer 70 kuruş şehrin her yerinden ulaşım var. kazananlara hayırlı uğurlu olsun:)))

Merhaba bende bu sene Akdeniz üniversitesini kazandım. Bilgisi olanlar var mı acaba? nasıl bir yer?
ben liseyi Konya'da okudum. Mevlana kenti denmesine rağmen diğer şehirler nasılsa Konya da öyle dini açıdan bir rahatlık sağladığını pek göremedim ben.

malisef üniversiteli deyilem :-X

Gazi üniversitesi- Gölbaşı kampüsü- Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi- E.T.Ö

Hadime kardeşiminde dediği gibi üniversite Ankarada 4 kampüsten oluşuyor,Beşevler,Emek,Maltepe ve Gölbaşı. şehir dışındada bazı bölümler var diye duymuştum, ne kadar doğrudur bilemem. Merkezi kampüste yok yok her öğrenciye hitap eden sosyal birimler mevcut. Gerçek manada faydalanabileceğiniz büyük bir kütüphane var.Ulaşıma gelince Gölbaşına gidiş gelişlerde işkenceydi. İşkenceydi diyorum çükü artık okulun servisleri başladı. Ego fiyatına yani 1.100 tl.'ye hizmete başladı. Eskiden bahçelievlerden bindiğim zamanlar 40 dakika sürüyordu. Şimdi 15 dakikada okula götürüyor ve getiriyor.
Kaliteli bir eğitime sahip diyebiliriz, sadece eğitim konusunda öğretmenler arasında bireysel farklılıklar var. Ve kendi bölümüm diye söylemiyorum endüstriyel teknoloji öğretmenliğinden mezun olunduğu zaman çok düşük bir kpss puanıyla (60) hemen göreve başlanılabilir.
Okulda her türlü etnik gruptan kişi var fakat milliyetçilerin etkisi daha fazla diyebilirim. Eğer ibadet ehliyseniz, bir kaç istisna dışında yapacağınız ibadetlerde hiçbir engelle karşılaşmazsınız. Eğer ehli keyf iseniz ya da ehli dünya iseniz yine herhangi bir engellemeyle karşılaşmazsınız. Kampüste yemek fiyatları 1.5 tl.. Hemen hemen her fakültede mescit mevcuttur, sadece diş hekimliği,hukuk ve iletişimin oralarda yok diye biliyorum yani emek kampüsünde.
Gölbaşı, estetik olarak Ankaranın en güzel ilçelerinden birisi. İklmine gelince Gölbaşı Ankara'ya nazaran 3-4 derece daha soğuk fakat benim gibi soğuk memleketlerden gelenleri etkilemiyor hatta sıcak geliyor. Ankara'nın en soğuk günleri -5, -6 derece, biz gündüzleri bile görmüyoruz bu sıcaklığı Sivasta. :)
Ekonomisine gelince, her ihtiyaca göre yurt, ev ve pansiyon bulabilirsiniz. Ankarada Ayda en az 260-300 tl. para gideriniz olur. Evde oturmak isterseniz gazi mahallesi ve emek tarafları çok uygundur. Fiyat olarak değil, sessizlik olarak bu mahallelerde fazla olayla karşılaşmazsınız. Tabi gölbaşındaki fiyatlarda daha makuldür.
Ankara'da öğrenci olmanın avatajları daha fazla, sunulan imkanlar yeterli seviyede.


malisef üniversiteli deyilem :-X


Üzülme Şifaotu kardeşim üniversiteli olmamak üzülünecek bir durum değil, hatta olmak üzünülecek bir durum ahlaki yönden. Gazi biraz daha muhafazakar bilinir diğer üniversitelere nazaran fakat biz bile şikayetçi isek Rabbim diğer üniversitlerde okuyan kerdeşlerimi muhafaza etsin ve tabi bizleride. Üniversiteli olmak adam olmak değil. Çok diplomalı merkep var orda.

Son olarak Fırat üniversitesine yapılan olumsuz eleştirilere hitaben. Elaziz insanıyla, duruşuyla asil ve ismi gibi aziz bir memlekettir. Orada okumak isterdim nasip değilmiş. Üniversitesi hakkında bilgi sahibi değilim fakat ne kadar eğitimi kötü olursa olsun Elazizlinin samimiyeti ve candan davranışı bu eksileri artı yapmaya yeter ve artar kanaatindeyim. :)

Havası sert, insanı mert Sivasımın da reklamını burada okuyan kardeşlerim yapsın. ;)

bende üniversite okuma diyenlerin magduruyum...

SA HERKESE İST ÜNİV EN ESKİ ÜNİVERSİTELERİMİZDEN BU ÜNİV HUKUK,TIP,İŞLETME,KİMYA,VB BÖLÜMLERDE CİDDEN ÇOK GÜZEL AMA MÜHENDİSLİK HAKKINDA DAHA ALT YAPISI OLUŞMAMIŞ BİR YER ZATEN TEKNİK ÜNİVERSİTE OLMADIĞI İÇİN AHA ŞAHAM BİR YER DEĞİL,TABİ MÜH LİK İÇİN
ONUN İÇÜN MÜHENDİSLİK SEÇECEK OLANLAR TEKNİK ÜNİVERSİTE OLMASINA DİKKAT ETMELİLER BEN BİLMEDİĞİM İÇİN GELDİM ŞUAN PEK MEMNUN DEĞİLİM AÇIKCASI ALLAH KAZANANLARA HAYIRLI YERLER NASİP ETSİİN
BİR DE DİYECEĞİM ŞU Kİ BASİTE ALIPTA SINIFTA KALMASINLAR
DERS KOYMASINLAR AŞAĞIYA

VAN -YYU
VAN YAZIN SARItoprak ve MAVİGÖL. kışın beyaz birgörüntü ve gölün maviliği çevresel değişim böyle.halkı öğrencilere karşı saygılı ve yardımcı oluyor . klima iklimi görülüyor van ve gölün etrafı dağlarla çevrili olması sebebiyle.bazen kampüsten edremite bakınca haremden karaköye bakıyor hissediyorum kendimigöl burda sanki denizi andırıyor. doğunu cenneti galiba van.hocalarımız kaliteli ve bu senelerde ab projeleri sebebiyle uygulama olanakları artmış durumda ve klasik üniversite yaşamı devam ediyor vs..

bende dokuz eylül üniversitesinde okuyorum
bana göre çok güzel bi okul, her yanı yeşillik dolu :)

aslında bu anlatımlar üniversiteye gitmeyen birine asla yetmez, çünkü gitmeyenin gerçekten bilemeyeceği bir yer

ben eğitim fakültesinde okuyorum bu arada, bölümüm okul öncesi öğretmenliği
herkese tavsiye edebileceğim bi bölüm, özelliklede bayanlara tabiki ::)

faüklte aslında çok büyük
arkadaşlarla birlikte olmasam heralde kaybolurdum diyebilirim :)
fakülte içinde pek durmuyorum zaten 2 ay oldu nerdeyse hala öğrenemedim içini tam olarak
öğrendiğim kadarı yetiyo çok şükür...
okulun dış görünüşünden başka hiç bişey anlatamıyorum dediğim gibi hiç gezmedim öyle okulu, inşallah iyice gezdikten sonra anlatırım tekrardan ::)

okumaya çalıştığım okulu herkese tavsiye ederim ne gittiğin şehir sıcakne soğuk ne yurt derdi var ne ortama ayak uydurabilirmiyim derdi var ne hoca derdi var ne de başka bi dert var .sadece derslere çalışıp sınavlarını geçeceksin okulun adını yazmama bile gerek yok okuyan herkes tahmin eder ::)

Düşündüm ama yazssanızdı hangi ünüversiymiş
bilemedim, bulamadım.


Üniversite

MollaCami.Com