Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kıymalı Tepsi Böreği



MALZEMELER:

HAMUR İÇİN


-1 su bardağı süt

-Yarım su bardağı sıvı yağ

-1 yumurta

-1 çay kaşığı tuz

-1 çay kaşığı kabartma tozu

-Aldığı kadar un (açmak için 1 su bardağı nişasta)

ÜZERİ İÇİN

-1 su bardağı sıvı yağ

BÖREK HARCI İÇİN

-150 gr. dana kıyma

-2 adet kuru soğan

-1- 2 sivri biber

-1 demet maydanoz

-1 küçük domates

-Tuz, karabiber

YAPILIŞI:

HAMURUN YAPILIŞI


1- Bir tencerede 1 bardak süt, yarım bardak sıvı yağ, 1 yumurta, 1 çay kaşığı tuz ve kabartma tozu karıştırılır.

2- Elenmiş un ile orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır. 24 parçaya ayrılır.

3- Hamur parçaları nişasta ile 10- 12 cm çapında açılıp araları tekrar nişastalanır ve 12 adedi üst üste konarak iki grup yapılır.

4- Hamur grupları 35- 40 cm. çapında açılıp, birinci parça yağlanmış tepsiye yerleştirilir.

5- Üzerine kıymalı harç konduktan sonra diğer parça üzerine kapatılır ve hafifçe bastırılır.

6- Börek istenilen şekilde dilimlenir. Üzerine 1 su bardağı az kızdırılmış sıvı yağ kaşık kaşık dökülür.

7- Orta ısılı fırında pembe renkte pişirilir.

KIYMALI BÖREK HARCININ YAPILIŞI

1- Küçük doğranmış soğan, biber ve maydanoz sapları 2 kaşık yağ ile hafifçe kavrulur.

2- Kıyma ilave edilir, daha sonra domates rendelenir. Suyunu çekince ateşten alınıp tuz,
karabiber ve doğranmış maydanoz yaprakları konur, karıştırılır.

eline sağlık AxaRayLiiim_ çok güzel tarifler :)ama bide şu resimleri görebilsek çok daha güzel olcaktıı ;)

linki düzelttim umarim simdi görebiliyosunuzdur ::)

buarada begenmenize sevindim :)

yorumunuz icin tesekkürler :)

evet şimdi görünüyo :) resimlerle tarif bütünleşince çok daha şahane olmuş :D eline emeğine sağlık AxaRayLiiim_


evet şimdi görünüyo :) resimlerle tarif bütünleşince çok daha şahane olmuş :D eline emeğine sağlık AxaRayLiiim_


sizinde gözlerinize saglik ;)
begenmenize sevindim :)

Ellerinize sağlık kardeşim. Çok hoş gözüküyor. Eğer denediyseniz bir kaç sorum olacaktı:
Üzerine tereyağ değilde sıvı yağ dökünce güzel oluyor mu?
Birde nişasta ile açılınca baklavamsı bir tadmı olur aceba?

ellerinize saglık degerli kardeşim


Ellerinize sağlık kardeşim. Çok hoş gözüküyor. Eğer denediyseniz bir kaç sorum olacaktı:
Üzerine tereyağ değilde sıvı yağ dökünce güzel oluyor mu?
Birde nişasta ile açılınca baklavamsı bir tadmı olur aceba?



kusura bakmayin cevap veremiycem hic bi bilgim yok ;D


sizinde gözlerinize saglik ;)
begenmenize sevindim :)


Tuzlular

MollaCami.Com