Toplam 13 sonuçtan 1 ile 13 arasındakiler gösteriliyor.
Like Tree2Likes
  • 1 Post By
  • 1 Post By

Konu: sebep-neden

  1. #1
    Caylak Acemi
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    10
    Rep Gücü
    6

    sebep-neden

      
    Sebep ile neden arasındaki fark nedir?

  2. #2
    Caylak Acemi
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    10
    Rep Gücü
    6

    Cevap: sebep-neden

    Olumluluk veya olumsuzluk yönünden bir fark yok herhalde.

  3. #3
    Caylak Acemi
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    10
    Rep Gücü
    6

    Cevap: sebep-neden

    maksat , kasıt , amaç , gaye kelimelerinin arasındaki fark nedir?

  4. #4
    Tarih öğrenmek farzdır... Kasirga Müderris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    4,452
    Blog Entries
    4
    Rep Gücü
    30

    Cevap: sebep-neden

    Şöyle diyelim
    eş anlamlı kelimeler fakat yazılışları farklı, şu kadar varkı
    sebeb arapça kökenli (zannımca), neden türkçe kökenli
    ma ksat ve kasıt arapça kökenli olup tıpkı
    amaç ve gaye kelimelerinin aynı manaya geldiği gibi anlamları vardır denilebilir...

    İhmal ihanete eşittir...
    Tarih yazılırken okunmaz, yazıldıktan sonra okunur...

  5. #5
    Caylak Acemi
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    10
    Rep Gücü
    6

    Cevap: sebep-neden

    Gaye varken maksat kelimesini niye kullansınlar?
    Gaye-i maksat diye bir kavram var mesela.
    Anlamları aynı olsaydı böyle bir kavram olur muydu?

  6. #6
    Tarih öğrenmek farzdır... Kasirga Müderris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    4,452
    Blog Entries
    4
    Rep Gücü
    30

    Cevap: sebep-neden

    Kişi edebiyat parçalayacak yavs
    Bu soruru sormandaki maksadın gayen ne yav
    Zümrüd-ü Anka bunu beğendi.

    İhmal ihanete eşittir...
    Tarih yazılırken okunmaz, yazıldıktan sonra okunur...

  7. #7
    Aktif Üye Firtina kitapci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Mar 2011
    Mesajlar
    2,435
    Rep Gücü
    0

    Cevap: sebep-neden

    gaye neden gibi geldi maksat ta durum gibi bisey turkcem berbattirr...

  8. #8
    Aktif Üye Poyraz Zümrüd-ü Anka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Feb 2012
    Mesajlar
    1,717
    Rep Gücü
    14

    Cevap: sebep-neden

    Sorular güzelmiş gülümsetti
    Sen!
    Kandili bile görmeyen kör!
    Kandille neyi göreceksin?


    Sadi-i Şirazi

  9. #9
    1071 ile vurduk mas Girişken Piri Reis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    881
    Blog Entries
    1
    Rep Gücü
    26

    Cevap: sebep-neden

    Kelimelerin bir lugat manası - sözlük anlamı oldugu gibi bir de insanların bilinç altında yer eden anlamları vardır..

    Bu anlamlar kişilere göre değişebiliyor bazen..

    Neden: M.S.
    Sebeb: M.Ö.

    gibi düşünsek mi

    Neden diye soruldugunda bir olay gerçekleşmiş ve sonrasında o olay sorgulanıyor araştırılıyor.. fakat planlı programlı oldugu kesin ve net değil..
    Sebeb diye kullanıldıgında bir olay gerçekleşmiş fakat gerçekleşmeden önce gerçekleşmesine sebeb olan neden öncesinden kurgulanmış planlı programlı..

    * * *

    Gaye: Bir kişi bilinçli ya da bilinçsiz olarak bir hedefe dolaya yönelmesi ya da bir olaya kilitlenmesi.. Daha cok amaç anlamını içinde taşımakta..
    Maksat: Bir kişi bilinçsiz değil tam tersi bilinçli ve olayın farkında olarak bir olaya kilitlenip odaklanması ya da gerçekleştirmesi..

    Kasıt: ise bir maksatı olan kişinin maksatının gerçekleşmesine verilen isim Maksatın bir üst derecesi..

    derecelendirme yapıldıgında: Gaye en hafifi.. maksat orta derece kasıt kırmızı alarm

    Bu benim baktığım tepeden görülen manzara.. Ha senin baktıgın tepeden başka manzara görülüyorsa bilemiyorum Belki oralar ormanlıdır
    Aciz bir kul

  10. #10
    Aktif Üye Firtina kitapci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Mar 2011
    Mesajlar
    2,435
    Rep Gücü
    0

    Cevap: sebep-neden

    bay sosluk ... ya bu akli forumda bosa harciyorsun gidip biseyler yapin ya basbakan ol ya.!!!... devleti yonet sos veriyorum oyum sana hocam..tayyipten daha akilli ve durust oldunus kesin.....

  11. #11
    Aktif Üye Firtina kitapci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Mar 2011
    Mesajlar
    2,435
    Rep Gücü
    0

    Cevap: sebep-neden

    masallah suphanlalah demeyi unutmusum

  12. #12
    Caylak Acemi
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    10
    Rep Gücü
    6

    Cevap: sebep-neden

    sağolasın
    Piri Reis bunu beğendi.

  13. #13
    Caylak Caylak
    Üyelik Tarihi
    Dec 2015
    Mesajlar
    1
    Rep Gücü
    0

    Cevap: sebep-neden

    Birileri öğrenmek için soruyor "Takdir" edilmesi gerekir, birileri ise "kitapci gibi" bu sorulara saçma sapan yazılarla neden ilgilenir bilinmez.

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda 1 üyemiz bu konuya göz atıyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)

     

Benzer Konular

  1. Sebep olduğunuz neticeyi beğendiniz mi?
    Konuyu Açan: KÂŞİF, Forum: Yazarlardan.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 19-06-2012, 11:58
  2. Ümmetin helakine sebep olan üç şey nedir?
    Konuyu Açan: Zümrüd-ü Anka, Forum: Hadis ve Sünnet.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 10-05-2012, 18:58
  3. Aşk sebep yalnızca
    Konuyu Açan: melissa, Forum: Resimli Siirler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 02-02-2011, 17:58
  4. Toplumların felaketine sebep şeyler
    Konuyu Açan: SERHENDİ, Forum: Hadis ve Sünnet.
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj : 05-12-2010, 01:19
  5. Kabir azabına iki sebep....
    Konuyu Açan: neyzen.lal, Forum: kıssadan hisse.
    Cevaplar: 6
    Son Mesaj : 06-07-2009, 16:53

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu açma yetkiniz yok.
  • Cevap yazma yetkiniz yok.
  • Eklenti yükleme yetkiniz yok.
  • Mesajınızı değiştirme yetkiniz yok.
  •