Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Lâlezar Sergisine Katılan Sanatçıların Biyogrofileri

Abdülhâdi Erol Dönmez

1984 yılında kaydolduğu Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 1989 yılında mezun oldu. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yüksek lisansını tamamladı. 1994-1998 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak vazife yaptı. 1984 yılında Hüseyin Kutlu’dan sülüs-nesih yazı çalışmalarına başladı. 1993’te icazetname aldı. Uygulamalı Türk-İslam Sanatları Kütüphanesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Ahmet Yakupoğlu

1920 yılında Kütahya'da doğan ressam ve neyzen Ahmet Yakupoğlu, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Feyhaman Duran Atölyesi'nden mezun oldu.

Prof. Dr. Süheyl Ünver'den tezhip ve minyatür, Neyzen Halil Dikmen'den ney dersleri alan Yakupoğlu'nun, 3 bini aşkın yağlı boya tablosu ile “Boğaziçi Anadolu Yakası”, “Rengarenk Kütahya” ve “Nasrettin Hoca Minyatürleri” adlı basılmış üç eseri bulunuyor.

Kütahya'da yaşayan sanatçı, eserlerini ve kendi yaptırdığı Çinili Camisi ile evini ve arazisini vakfederek kurduğu Ahmet Yakupoğlu Kültür ve Sanat Vakfını yönetiyor.


Ali Rıza Özcan

1968 yılında Kozlu-Zonguldak’ta doğdu. 1988’de Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Tezhip Anasanat ve Hat Yardımcı Sanat Dalından mezun oldu. Tezhip sanatında hocası Yrd. Doç. Dr. Tahsin Aykutalp’tir. 1989’da “Klasik Devir Kur’an-ı Kerimleri’nin Tezhibli Sayfaları” adlı teziyle Yüksek Lisans Mezunu oldu. 1996’da “Türk Nes’talik Ekolü” adlı eser çalışmasıyla sanatta yeterlilik diploması almaya hak kazandı. 1997 yılında Prof. Dr. Ali Alparslan’dan ta’lik icazeti aldı.

1989 yılında Hüseyin Kutlu ile başladığı sülüs-nesih yazılarından 2002 yılında icazetname aldı.

Halen Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü’nde yardımcı doçent olarak çalışmaktadır.


Ne güzel,dolu dolu yaşanmış ve sürdürülmekte olan ömürler,değerler...

Bu değerli ve gerekli bilgiler için teşekkürler kardeşim,sağolasın... ;)

İlginiz için ben teşekkür ederim ahuzar kardeşim, konuyu tamamlamam gerektiğini hatırlattınız :)

Merakla devamını bekliyorum kardeşim,tekrar teşekkürler.. :)


Tezhib

MollaCami.Com