Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Motorola’dan çocuklara, güvenli cep telefonu kullanım platformu

Motorola İSIM uygulama platformu için ilk ticari dağıtımını duyurdu. Çocukları cep telefonu kullanırken güvenli tutmak için hizmet sağlamaya odaklanmış İskandinav web tabanlı şirket Bipper İletişim, ebeveyn kontrolü hizmetinde Motorola’nın İSIM platformunu kullanacak.


İSIM, yakın alan iletişimi gibi hizmetler ve gelişmiş yetenekler sunan yenilikçi bir çözüm. Bipper Ebeveyn Kontrollü Cep Telefonu Hizmeti, velilerin Bipper internet sitesinden, çocuklarının onaylanmış numara listesini yönetmelerine yardımcı olacak. Kullanımı çok kolay olan bu site aracılığı ile ebeveynler çocuklarının kiminle ne zaman ne kadar konuştuklarını takip edebilecek. Ayrıca Bipper, güvenli alarm ve lokasyon belirleme hizmeti de sunacak.


Motorola Türkiye Ağlar İş Birimi’nden sorumlu Satış Müdürü Cuneyt Kaynar; “Bipper bizim EMEA’daki ilk İSIM müşterimiz ve hizmet yeniliklerimiz için çok iyi bir örnek. Çocukların cep telefonu kullanımını güvenli hale getiren ve ebeveynlerin huzurunu sağlayan bu projenin bir parçası olmaktan çok mutluyuz” dedi.


Bipper İletişim’in Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Silie Vallestad; “Üç çocuk annesi biri olarak benim vizyonum, çocuklarımın cep telefonu için ayarlar yapabileceğim web tabanlı bir arayüze sahip olmaktı. Bu vizyon Bipper İletişim‘in kurulmasına yol açtı ve Motorola’nın İSIM platformu da vizyonumuzu gerçekleştirmek için bize anahtar oldu. Sonuçta Bipper’ın amacı güvenlik. Motorola’nın mobil iletişimdeki köklü ve küresel konumunu kendilerine duyduğumuz tam güvende önemli bir rol oynuyor” dedi.


Ebeveyn kontrolü hizmeti dışında Motorola’nın İSIM platform; bankacılık için mobil ticaret, çağrı kontrolü, alternatif arama yönlendirme, güvenli mesajlaşma, tek kullanımlık şifre gibi daha pek çok kolay, esnek ve özelleştirilebilir uygulamalara yönelik hizmet sunmakta.


Şubat 2010’da Barcelona’da en geniş küresel rekabete sahne olan Mobile Premier Ödüllerinde “En İyi Erken Evre Başlangıç” inovasyon ödülünü alan Bipper’ın İSIM uygulamasının lansmanı 2010 yılında sırasıyla Bulgaristan, Norveç ve Kuzey Amerika’da yapılacak. Türkiye Lansmanı ise bu yılın ikinci yarısı olarak hedefleniyor.


(Bilişim News)


Teknolojik Araştırmalar ve Haberler

MollaCami.Com