Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Miraç kandiliniz mübarek olsun

Avuçlarin açildigi, gözlerin yasardigi, ilahi esintilerin kalpleri oksadigi anin bir asra bedel oldugu bu gece dualarda birlesmek dilegiyle.....





Avuçlarin açildigi, gözlerin yasardigi, ilahi esintilerin kalpleri oksadigi anin bir asra bedel oldugu bu gece dualarda birlesmek dilegiyle.....





HAYAT NE GARİP DEĞİL Mİ?.... HAYAT DENİLEN ŞEY NAMAZSIZ EZAN İLE, EZANSIZ NAMAZ ARASINDADIR. DOĞARKEN EZAN OKUNUR, NAMAZI KILINMAZ. ÖLÜRKEN NAMAZI KILINIR, EZANI OKUNMAZ. ÇÜNKÜ; DOĞUMUN EZANI ÖLÜMÜN NAMAZINI KILDIRIR. "HAYAT, EZAN İLE NAMAZ ARASI KADAR KISADIR" RABBİM, CÜMLEMİZİ ANLAYABİLENLERDEN EYLESİN. (AMİN). MİRACINIZ MÜBAREK OLSUN.


Avuçlarin açildigi, gözlerin yasardigi, ilahi esintilerin kalpleri oksadigi anin bir asra bedel oldugu bu gece dualarda birlesmek dilegiyle.....





Herkese hayirli kandiller dilerim arkadaslar. Hz. Allah gönlünüz ve dillerinizdeki tüm dualari kabul buyurur insaAllah..

Dualarda unutulmamak dilegi ile...

Sultanım,



Cennetler gösterilirken o gece
Ümmetini hayal ettin mi cennette?
Cehennemin alevleri selamlarken seni,
Gözyaşlarını gördü mü Cebrail?
Ümmetim dedin mi?
Sen unutmazsın bizi bunda kuşku yok
Tahiyyat duası haber verdi bize
Sen bizi hiçbir yerde
Hiçbir zaman unutmadın
İnşALLAH biz de seni unutanlardan olmayız.
ALLAH seni unutturmasın bize.(Amin)

Kandilimiz Mubarek Olsun İnşaALLAH.




Allahumme salli ve sellim ve barik ala seyyidina Muhammed ve ala âlihi ve ashâbihi ve sellim

[color=green]
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Rahman ve Rahim olan Alllah c.c ya binlerce hamdü senalar ederiz, Habibi Muhammed Mustafa (s.a.v.) efendimize binlerce salatü selamlar ederiz.
Biz kullarına mubarek gün ve gecelerden olan, miraac gün ve gecesine ulaştırdı ki; bu kutlu gün ve gecesinde affını,mağfiretini,hayır ve bereketini lutfeyleye, bizi, sevdiklerimizi ve bütün müslümanları hidayetlendire, sevdiği kullarının ettiği ve edeceği hayır dualarda hayırlandırdığı ve affeylediği kulları arasına dahil eyleye.
Bu mubarek gün ve gecesini her birimiz kendimiz için milad kabul ederek, yaşayışımızı tekrar gözden geçirerek, mutlaka eksik ve hatalarımız vardır bu eksik ve hatalarımız için bol, bol tövbe istiğfar edelim, eksik ve hatalarımızı bir daha tekrar etmeme gayretinine girelim.
Her hal ve hareketimizde bizler hayırlı olabilecek davranış, söz ve hal ve hareketlerde bulunalım ki, insanlar hoşnut olabilsinler, her birimizin birer islamı tebliğ ediciler olduklarımızın bilincinde olalım.
Her yazılan yazılarda, işitilecek sözlerde, rastladığımız baktığımız, resimlerde, videolarda bilişim çağında bulunduğumuz ve bilhassa nette olduğumuz zamanlarda itina ve titizlikle hayırlı, yararlı bizlere ve bizden başkalarına faydalar sağlayıcı adres ve yerlerde olarak, şer olacak her türlü oluşumlardan kendimizi fert olarak koruyalım. Üye olduğumuz veya ziyaretçi olarak geldiğimiz forumlarda, adreslerde ve yerlerde, dinlediğimiz radyolarda, video,tv, okuduğumuz gazetelerde, yazı, hikaye, şiir ve anlatımlar ile fecebook ta duvarımızda, gönderilerimizde, ve başkalarının duvar ve gönderilerinde hayırlı olan paylaşımları ısrarla arayalım, paylaşma yapıyosak paylaşalım.
Dünyada biliyoruz ki birer faniyiz, nihayetinde bir zaman sürecek olan ömrümüz bitecek ve göçeceğiz, hal böyle iken, bilhassa görsellik, sanaatsalllık, estetiklik, kalitelilik gibi kavramlarla tv,video,radyo,gazete,dergi vs gibi yayın ve neşriatlarda insanlar beğenisine sunulmak, güzel denmek, taltif ve takdir almak, hayranlık duyulmak ün ve şan almak olgularıyla görselliği öne çıkarıcı yapıtlarda manevi boyutta düşünülmediğinde sanki sanaat eseri hazırlanmış edasında düşündüğünüz bu yapıtlarınız başta bunarı hazırlayanlara, rol alarak oynayanlara, bunca insanlara ulaştırıcılara, karşılaşılaşınca, paylaşanlara, paylaştığınızda siz vesilesiyle ulaşmış olanlara, beğenenlere harükülade olmuş diye teşvik edenlere, onları benimseyici yorumlar yapanlara derken zincirleme bu sürece giren herkeslere süreçteki oluşumları ve katkıları oranında yaptıkları onlara göre sanatsal ve estetiklik olan ve esasında şer ve mahrem olan bu yapıtları neticesinde hisselerince günah yüklenildiğinin farkında ve bilincinde olalım.
Zamanımızda netten gelebilecek zararlara karşı kalkan oluşturarak, iyi olanları seçelim ve kötü olanlardan şiddetle kaçınarak, bireysel olarak kendimizi bilinçli bir şekilde bu zarardan koruyup, hayırlı ve güzel yerlerde olarak faydalanalım. Hayırlı yerlerdeki eğitici, öğretici, ilim ve maneviyatımıza hitabeden yazı, resim, tv,video ve sair paylaşımları takip edelim, kendimiz faydalandığımız gibi bizim dışımızdakilerede aktaralım onlarında istifade etmelerine vesile olalım.
Kendimiz koruyup, kolladığımız gibi bizim ulaşabileceğimiz insanlarımızıda manevi, hayırlı ve güzel olacak faydalardanda onlarıda haberdar ederek yumuşaklıkla ve tatlılıkla bildirerek islamdaki tebliğ çalışmamızı yerine getirmeye özel itina gösterelim. Biz mü minler yalnızca kendimizi değil bütün müslümanlarımız için çalışmamız gerektiğini ve onlarla alakalı olmamız gerekliği bilinci ve şuurunda olduğumuzu hiç bir zaman unutmamalıyız.
Bir tesbitimle yazıma nihayet vermeyi uygun bulmaktayım:
Bizler fert olarak, fertlerin birleşmesiyle oluşturduğumuz grup olarak yada kurumsallaşarak islami kriterleri üstlenmişssek ve sadece ve sadece manevi yönümüzü gören,duyan ve karşılaşan insanların bizlere teveccühleri oluşuyorsa ki; bu çok şükür oluşuyor böyle bir potansiyel insanlarımızda müslümanlarımızda hala mevcut hamd olsun Rabbimize, örneklersem tesbitimi; bir tv,bir radyo bir yayın, bir gazete, bir forum ...vs buralara insanlar sevinçle toplanmaya ve belli bir büyüklüğe ulaşmışlarken, reklamsız hayatiyet devam edilemiyor adı altında reklam verecek belki finansal bakımdan oldukça güçlü firmalar ve belkide kasıtlı olarak böylesi reklamları buralara da yayınlatarak buralardaki oluşacak feyiz ve bereketi sabote etmeye çalışıyorlardır. Bunlara şunu demeliyiz, biz yayınlayacaksak eğer bizim istediğimiz reklam olmalı, sizin istediğiniz reklam bizde yayınlanamaz. Sizin finansal gücünüz bizim bu prensibliliğimizi ve manevi titizliğimizi etkileyemez diyebilmeliyiz ki onlar maddi güçlerinin bir yerde yetersizliğini anlayarak bizlerin de hakikaten maddiyata ehemmiyetsiz kalabildiğimizi anlayabilsinler ve anlasınlar.
Mubarek miraaç gün ve gecemiz bizlere, müslümanlarımıza hayırlara vesile olmasını yürekten diliyor, bu günümüzü başlangıç bilerek yaşayışımızı tekrar gözden geçirmeyi, eksik ve hatalarımıza tövbe istiğfarlarda bulunmayı, Rabbim bizleri ve tüm müslümanlarımızı affeyle,mağfiret eyleye, hidayetlendire.....

murad
08.07.2010
color]

Sizinde mübarek olsun. Tüm islam alemine hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ederim.

biraz geç oldu ama cümle kardeşlerimin geçmiş kandilleri hayırlara vesile olsun.amin

Unuttum
Dünya bir gölgelik ti oysa,yolcu olduğumu Unuttum
Yolumun buradan geçtiğini ve sadece uğradığımı Unuttum
Unuttum yapmam gerekenler vardı burası imtihandı zevk ve sefaya dalıp ahiretimi unuttum
Rabbıme verdiğim bir sözüm vardı dünya kelamı konuşmaktan sözümü Unuttum
Nede çabuk Unuttum kulluğumu imtihanı ölümü hesabı sıratı cehennemi
" hatırlayan ve hatırlatanlardan olma dileği ile "
hayırlı kandiller

Herkese hayirli kandiller dilerim arkadaslar. Hz. Allah gönlünüz ve dillerinizdeki tüm dualari kabul buyurur insaAllah..

Dualarda unutulmamak dilegi ile...



Amin Inseallah

Kandilimiz mübarek olsun.


Tebrik & Kutlamalar &Taziye

MollaCami.Com