Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Afyon Lokumu



Malzemeler:

* 1 litre süt

* 1 su bardağı tepeleme un

* 8 yemek kaşığı toz şeker

* 2 tane damla sakızı

içi ve üzeri için:

* 1 paket büyük boy hindistan cevizi

* 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık

* 1 paket krem şanti

* 1 su bardağı süt

Yapılışı:

Süt,un, şeker, damla sakızı orta hararetli ocakta, pürüssüz bir kıvam alması için devamlı karıştırılarak pişirilir.Çok ince bir katman halinde, suyla ıslattığımız fırın tepsisine yayılır.Soğumaya bırakılır.

Süt ve krem şanti çırpılır,dolapta soğumaya bırakılır.Tepsimizde donmuş olan muhallebinin üzerine krem şanti yayılır, ceviz ekilir, Dikdörtgenler kesilip rulo yapılır.Hindistan cevizine bulanarak dolaba tekrar gönderilir.Soğuk olarak servis yapılır.

çok güzel gözüküyor eline emegine saglık anise kardeşim

içinde margarin yada tereyağı olmadan nasıl böyle oluyo ki
çok uğraştıran bişeye benziyo ellerine sağlık...

Ahhhhhh.OLdumu şimdi Anise!...

ßizde piştikten sonra ocaktan hemen aLıp ; içine yarım paket margarin koyup eritiyoruz .O hamurun sıcağıyLa hemen eriyor.Ayrıca krem şantisizde şahane tavsiye ederim...Emeğine ßereket.

eline emeğine sağlık anise kardeşim çok güzel olmuş yiyenlere afiyet olsun..

eline sağlık


Tatlılar

MollaCami.Com