Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Adım Atmaya Başlayın

Adım Atmaya Başlayın
Yürümek Hayatımı Kurtardı!


Yürüme merakı olup bunu alışkanlık haline getirenler, hastalığa yakalanma riskini azalttılar, kilo verdiler, depresyonlarının üstesinden geldiler ya da sayısız sağlık artısı kazandılar.

Yürümenin çok güzel, sağlıklı bir alışkanlık olduğu sizi şaşırtmayacaktır. Ancak birçok araştırmada düzenli olarak yürümenin sağlık için ne kadar farklı ve çok sayıda fayda sağladığını öğrenmek sizi şaşırtacaktır.

Bazı doktorlar ve bilim adamları düzenli olarak yürümenin, hastalıkların gelişimini ve yaşlanmayı tersine çevirebildiğini belirtirler ve yürümenin, en çok gözardı edilen sağlık reçetesi olduğuna inanmaktadırlar.


RealAge Sağlık Merkezi

1. Keşke daha fazla enerjim olsaydı.

Son dönemde yapılan bir araştırmaya göre kısa tempolu bir yürüyüşün sakinleştirici ve enerji arttırıcı bir etkisi vardır.

Yürümek, uyku kalitesini arttırabildiği için daha canlı ve dinlenmiş olmanızı sağlar.Gündüzleri normal hızda yürümeniz, geceleri daha derin ve dinlendirici bir uyumanızı sağlar. Sonuç olarak yürümenin sağladığı bu durum enerji seviyenizin gelişmesini sağlar.

RealAge Notu: İyi gece uykusu için yürüyüş :
Yapılan bir çalışmada, günde 10 dk. yürüyen insanların uyku problemlerinin 1/3 oranında azaldığı görülmüştür. Daha tempolu yürüyenler uyku problemleri yarı yarıya azalmıştır.




RealAge Sağlık Merkezi

2.Keşke daha net düşünebilseydim.
Kafanızdaki bazı şeyleri çözmeye ihtiyacınız mı var?


Yapacağınız birkaç aktivite, yürümenin sağladığı fayda kadar kısa sürede bakış açınızı iyileştirecektir ve beyniniz de dahil olmak üzere vücudunuzun her bölümündeki kan dolaşımını iyileştirecektir.

Bazı çalışmalar yürümenin zihinsel gerilemeyle daha az alakalı olduğunu ve yaşamın ilerleyen dönemlerinde bunama riskini azalttığını ortaya koymuştur.

Yürüme, zihinsel gerileme fonksiyonunu iyileştirmesinin yanında, stresli durumların üstesinden gelmenizi ve duygularınızı kontrol etmenizi sağlar ve böylece sağlıklı düşünebilirsiniz.



RealAge Sağlık Merkezi

3.Keşke kendimi ebeveynlerimden bulaşabilecek hastalıklara karşı koruyabilseydim.

Genetik yapınız sağlık profilinizin sadece küçük bir kısmını belirler. Araştırma önemli olan hayatınızı nasıl yaşadığınızı gösterir ve düzenli olarak yürümek ciddi kronik hastalıkları önler ve iyileştirir.

İşte size yürümenin etkilerini azaltabileceği hastalıkların listesi...

• Kardiovasküler rahatsızlıkları %30-50 oranında azaltabilir.
• Menisküs ağrısını azaltır, sağlamlığı, dayanıklılığı ve çevikliği arttırabilir.
• Kolon kanseri riskini ve muhtemelen meme kanseri riskini azaltabilir.
• Yüksek risk altındaki insanları diyabete karşı koruyabilir, kan glükozunu azaltabilir ve diyabetlilerde kan insülin hareketini arttırabilir.
• Kan basıncını düşürür ve kalp krizi riskinin azaltır.



RealAge Sağlık Merkezi

4.Keşke kilo verebilseydim.

Sağlıklı olabilmek için kilo vermenin tek yol olduğunu düşünüyorsanız, düzenli olarak yürüyenlerin tartıda görünen kiloları önemsememeleri gerektiğini bilmelisiniz. Çalışmalar, zayıf ve sedanter insanların kalp hastalığına yakalanma riskinin, fazla kilolu olup düzenli olarak egzersiz yapan insanlardan daha fazla olabileceğini ortaya koymuştur.

Bununla birlikte kilo vermek, daha sağlıklı olabilmenin güzel bir yoludur ve yürümek bunu başarmanızı sağlayabilir. Yürümek her gün yaktığınız kalorileri arttıracaktır ve kas hacmini arttıracaktır. Bunun sonucunda sadece egzersiz sırasında değil tüm gün boyunca daha fazla kalori yakabileceksiniz.


RealAge Sağlık Merkezi

5.Keşke kendimi genel olarak daha mutlu hissedebilseydim.


Zihinsel sağlığınızı korumak ve geliştirmek genel sağlığınızın önemli bir bölümüdür. Yapılan çalışmalar düzenli olarak yürümenin, stresi azaltabildiğini göstermiştir.

Ayrıca yapılan çalışmalar, yürüme gibi aerobik egzersizler yapmanın, depresyon ve anksiyeteye karşı sizi koruyarak zihniniz için uzun vadeli faydalar sağladığını ortaya koymuştur.



RealAge Sağlık Merkezi

Daha iyi bir sağlığa giden adımlar.

Sağlığınız için olan başka hiçbir formül, yürümek kadar rahat ve kolay değildir.

Hatta, sağlığınızı geliştirmesi bakımından daha zorlayıcı egzersizlere eşit bile olabilir. Vücudunuz ve özellikle eklemleriniz için, koşma gibi aktivitelerden daha kolaydır. Sağlığınız ve kendinizi iyi hissetmeniz için daha fazla fayda sağlayabilecek bir ilaç biliyor musunuz ?

Şimdi başlayın ve yavaş yavaş yürümeye harcadığınız zamanı arttırın. Bu süreçte yavaş yavaş kendinize için sağlık dileklerinde bulunacaksınız.



RealAge Sağlık Merkezi

Yürümek için zamanınız olmadığını mı düşünüyorsunuz ?


Sabahları kısa yürüyüşlere çıkın. Öğle yemeği zamanı ya da işten sonra yürüyün. Fiziksel aktivite tek bir seferde yapılmak yerine, gün boyunca parça parça da uygulanabilir. Sağlık için yararlı olabilmesi için kilo vermeyi sağlaması şart değildir




RealAge Sağlık Merkezi


Spor

MollaCami.Com