Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Arena′da dev derbi





SÜPER Final Şampiyonluk Grubu′nun 2. haftasında ezeli rakipler Galatasaray ile Fenerbahçe, bugün Türk Telekom Arena′da karşılaşacak.


Saat 19.00′da başlayacak kritik derbiyi hakem Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus′un yardımcılıklarını Aleks Taşçıoğlu ile Kemal Yılmaz yapacak. Dev maçın dördüncü hakemi ise Halis Özkahya. Süper Final Şampiyonluk Grubu′nda bugünkü kritik maç öncesi Galatasaray 42 puanla lider, Fenerbahçe ise 37 puanla ikinci sırada bulunuyor.


Derbiye 5 puan önde başlayacak Galatasaray, büyük taraftar desteği altında oynayacağı maçı kazanarak, rakibiyle aradaki puan farkını 8′e yükseltip, son 4 maç öncesi şampiyonluk için çok büyük bir avantaj yakalamak amacında. Arena′da taraftar desteğinden yoksun mücadele edecek Fenerbahçe ise, derbiden elde edeceği 3 puanla aradaki puan farkını 2′ye indirip, şampiyonluk yarışında ipleri kendi eline almaya çalışacak.



G.SARAY YENERSE ŞAMPİYON GİBİ..
Galatasaray, şampiyonluk yolunda çok önemli bir adım atabilmenin eşiğinde. Süper Final′e normal sezondaki performansıyla 5 puan farkla başlayan Galatasaray, kendisi gibi ilk maçı kazanan en yakın takipçisi Fenerbahçe′yi kendi seyircisi önünde Türk Telekom Arena′da yenerek, son 4 maç öncesi ezeli rakibiyle aradaki puan farkını 8′e yükseltmenin planlarını yapıyor.



Fenerbahçe′yi yenmesi halinde şampiyonluk yolunda çok önemli bir avantaj edecek sarıkırmızılı ekip, berabere kalması halinde elindeki puan avantajını koruyacak, ancak yenilmesi halinde ise ciddi bir sıkıntıya girecek. Puan eşitliğinde avantajlı taraf olan Fenerbahçe karşısında yenilgiyi aklından bile geçirmek istemeyen ′′Cim Bom′′, son maçında konuk olacağı sarılacivertlilere şampiyonluğu garantilemiş olarak gitmek istiyor. Normal sezonda Türk Telekom Arena′daki maçta Fenerbahçe′yi 31′lik skorla geçen sarıkırmızılı ekip, bu maçta devraldığı liderlik koltuğunu uzun süredir elinde tutuyor.



G.Saray′ın büyük kozu Elmander
Galatasaray′ın şampiyonluk yolunda belki de en kritik karşılaşması olan Fenerbahçe derbisinde, taraftarların gözü Johan Elmander, Selçuk İnan ve Felipe Melo′da olacak.s Bu sezon kaydettiği 12 golle takımının en golcü oyuncusu durumundaki Elmander′in özellikle derbi maçlardaki başarılı performansı dikkati çekerken, attığı 11 golün yanı sıra verdiği gol paslarıyla da takımına önemli katkı sağlayan Selçuk İnan, taraftarların büyük beklenti içinde olduğu bir diğer isim durumunda.



Kadro dışı cezasının kaldırılmasının ardından çıktığı Beşiktaş maçında takımı için kritik bir gole imza atan Brezilyalı orta saha oyuncusu Melo da yine kaydettiği 11 golle takımına skor yönünden de ciddi destek vermeyi başardı.



TERİM′İN EKİBİ SON 12 MAÇTA YENİLMEDİ
Galatasaray, bu sezon Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor′a karşı maç kaybetmeme performansını devam ettirdi. Şampiyonluk yarışındaki rakiplerine karşı 4 galibiyet ve 3 beraberlik alan sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe karşısında istatistiğini bozmak istemiyor. Galatasaray, ligdeki son 12 maçında yenilgi yüzü görmedi. En son 23. haftadaki Bursaspor maçını yitiren ′′Cim Bom′′, daha sonra oynadığı 12 maçtan 9 galibiyet ve 3 beraberlik çıkardı.




F.BAHÇE YENERSE İPLERİ ELİNE ALACAK
Galatasaray′ın 5 puan gerisinde bulunanFenerbahçe ise, derbide kazanması durumunda, puan farkını 2′ye düşürerek, kalan son 4 maç öncesi şampiyonluk yarışında ipleri kendi eline alacak. Süper Lig′in 5. haftasında oturduğu liderlik koltuğunu 14. haftada ezeli rakibine kaptıran Fenerbahçe, Süper Final′e taşınan yarışta bugünküderbiden 3 puanla ayrılırsa, avantajı lehine çevirecek ve oldukça zorlu geçecek kalan 4 maçı da kazanması durumunda şampiyonluğa ulaşacak.



Derbide yenilmesi durumunda Galatasaray ile puan farkı 8′e yükselecek Fenerbahçe, şampiyonluk şansını oldukça zora sokacak. Şampiyonluk Grubu′na, ilk maçında Trabzonspor′u 2-0 yenerek 3 puanla başlangıç yapan Fenerbahçe, sarı-kırmızılı ekip karşısında da galibiyet arayacak. Sarı-lacivertli ekipte derbi maç öncesi Emre Belözoğlu cezalı durumda.




ARENA′YA TARAFTARLAR UĞURLAYACAK
Ligdeki son 4 maçında kalesinde sadece 1 gol gören Fenerbahçe, derbi öncesi savunmada güven veriyor. Sarı-lacivertliler, 31. haftada yine Galatasaray ile Kadıköy′de 2-2 biten maçın ardından, ligde 32. haftada Bursaspor′u 1-0 yenerken, 33. haftada Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı. 34. hafta maçında Medical Park Antalyaspor karşısında 2-0 kazanan sarı-lacivertliler, Süper Final Şampiyonluk Grubu′ndaki ilk maçında da Trabzonspor′u 2-0 mağlup etti.


Derbi mücadelesini Türk Telekom Arena′na izleyemeyecek olan Fenerbahçeli taraftarlar, karşılaşma öncesi Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri′nde sarı-lacivertli ekibin yanında olacak. Tesislerin önünde toplanmayı planlayan taraftarlar, teknik heyet ve futbolcuları tezahüratlarla derbi maça uğurlayacak.




Yeni Asya Gazetesi


Spor Haberleri

MollaCami.Com