Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bu dâvâ şikeden öte

Bu dâvâ şikeden öte

“Futbolda şike” iddialarına ilişkin görülen dâvânın tutuklu sanıklarından Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, “Ne şikesi? İş sadece şike olsaydı, başka kulüpler de dinlenirdi” dedi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki salonunda görülen dünkü duruşmaya verilen arada basın mensuplarının bulunduğu bölüme yaklaşan Yıldırım, burada bir sandalyeye oturarak, gazetecilerle sohbet etti.
Burada sadece iddianamenin okunduğunu, başka bir şey olmadığını ve savunmasına Olgun Peker’den sonra salı günü Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda başlayacağını belirten Yıldırım, hem yazılı, hem sözlü olarak savunma yapacağını söyledi. Bir gazetecinin “Savunmanız kaç sayfa?” diye sorduğu Yıldırım, “Herkes bir şey atıyor. Henüz tam belli değil. Benim haberim ve bilgim olmadan bir şeyler yazılıp çiziliyor” dedi.
Gazetecilere de sitem eden Yıldırım, “Uyanın, uyanın artık” diye konuştu.
Galatasaray ve Beşiktaş taraftarlarının, Trabzonspor ile takımlarının yaptıkları maçlar öncesi, Fenerbahçe’nin şampiyon olmaması için kendi takımlarının Trabzonspor’a yenilmesi yönünde SMS attıklarını öne süren Yıldırım, şunları kaydetti: “30 bin kişi mesaj atmış. Galatasaray Başkanı da söyledi, ama bunu kimse dikkate almadı. 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’a göre beni evden aldılar. Dolandırıcılık ve çete dolayısıyla... Adreste bulunamayanlar var. Bu kişileri neden bulmak istemediler? Bunları bir araştırın. Açık açık bu hadise şike değil, başka bir şey... Beni dinlemeye hangi tarihte başladılar? Ne şikesi? İş sadece şike olsaydı, başka kulüpler de dinlenirdi.”
“Arkasında siyasal bir şey mi var?” diye sorulan Yıldırım, “Bilmiyorum, araştırın biraz” cevabını verdi. Yıldırım, bir gazetecinin â€œİş hayatınızla ilgili olabilir mi?” diye sorması üzerine de “Yok öyle bir şey” diye konuştu.
Aziz Yıldırım, duruşmayı izlemeye gelen eski sporcu ve gazeteci Ömer Güvenç’e hitaben “Şikeyi en iyi sen bilirsin, çünkü eski futbolcusun” dedi.
Tutuklu sanık Olgun Peker de gazetecilerin bulunduğu bölüme gelerek, “Benim savunmamda çok bilinmeyen şeyler olacak. Çok dikkatlice takip edin. Bilmediğiniz çok şey var. Pazartesi günü her şeyi açıklayacağım” diye konuştu.
YeniAsya Gazetesi


Spor Haberleri

MollaCami.Com