Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


çörekotu ve faydaları

'Çörekotu ölüm dışında her hastalığa şifadır.'
Bu sözü yüzyıllar önce İs1am Peygamberi Hz. Muhammed (say) söylemiş. İfadenin özünde yatan mana ve bilimsel gerçek bizim aklımıza henüz düştü. Hz. Muhammed (sav)’den ‘bu yana Asya ülkeleri ve Uzak Doğuda “her derde deva” olarak kabul edilen bu nazenin bitkinin yağı da tohumu kadar şifa kaynağıdır. Özellikle sedef hastalığı, yüz felci ve iltihaplanmalarda etkilidir. Enteresandır ki, çörekotunda parazitler barınamamaktadır. Bu özelliğinden dolayı tütsüsü yapılarak haşaratın eve girmesi önlendiği bilinir.
Elde ettiğimiz Doğu kaynaklarında çörekotunun, kısaca şu faydaları görülmektedir: Öncelikle acımsı maddesi ile iştah açıcıdır. Bununla beraber uyarıcı, süt artırıcı, idrar ve adet söktürücü yönü vardır. Alaca hastalığı, ateşli hastalıklar, mide rahatsızlıkları, nefes darlığı, baş-diş ağrıları, unutkanlık, bağırsak parazitleri, böbrek rahatsızlıkları, basur gibi hastalıkları tedavide etkilidir.

Çörekotu yağı içinde bulunan doymamış yağ asitleri sayesinde, bağışıklık sistemini düzenleyen önemli bazı maddeler sentezlenir. Dolayısıyla bu yağ ile polen alerjisi gibi birçok alerjik rahatsızlıklar, iltihaplanma, sinire bağlı deri hastalıkları ve astım tedavi edilebilmektedir. Ayrıca saç dökülmesine ve kepeğe karşı etkilidir.

Rahmet peygamberinin sünnetlerinin tatbik edilmesi ve yaşanmasının ne derece ehemmiyetli olduğu bu hadisi şerifte ders verici bir mana taşımaktadır Rabbim bize iki cihan serverini hakkıyla anlamayı nasib etsin.

amin.teşekkurler

paylaşımınız için teşekkürler ;) ;) ;)

Amin kardeşim..

Çörek otunun kahvesini denemenizi tavsiye ederim,hem çok güzel bir tadı var hemde kardeşimizin anlattığı gibi her derde deva biiznillah...


amin.teşekkurler

eline sağlık kardeşim

ben de evde ezdim çörekotunu...kaşık kaşık yutuyorum...
şifa Rabbimden...
Allah razı olsun kardeşim...

Corek otunun hangi sekilde nelere faydasi oldugu hakkinda malumati olanlar varmi?


Corek otunun hangi sekilde nelere faydasi oldugu hakkinda malumati olanlar varmi?

aktarcı vardı bu konuda bilgisi olan ancak o da bu aralar yok forumda

küçük bir cezve içirisinde çörek otunu kavur çok yanmasın ama acı oluyor içine biraz tere yag koy tere yag eriyince bir kaşık bal koy karıştır ve ateşten al bogaz agrısına öksürüge çok iyi geliyor çocuk için yaparsan çörak otunu kavurunca havanda ez yutarken zorlanmaz

değerli bilgilerinizden ötürü teşekkürler denizce :)

Rabbim sizlerden razı olsun


Şifalı Bitkiler

MollaCami.Com