Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kuzmanın gösterdiği yararlılıklara rağmen cehennemlik oluşu

Kuzman , uhud muharebesine çıkmaktan kaçınmıştı.Kadınlar onu;"sen yoksa kadınmısın?"diye ayıplayınca ,arlanarak kılıcını ve yayını alarak harbe koştu."Ey evs hanedanı! Ölmek,sizin için,utanmaktan ,kaçmaktan hayırlıdır.Sizde benim yaptığım gibi şeref ve şan için çarpışınız."diyerek müşriklerin ortasına kılıçla daldı.Müşriklerden halid ibn-i alem'i tepeden tırnağa demir zırha bürünmüş olmasına rağmen,omzuna indirdiği bir kılıç darbesiyle göğsüne kadar yardı.Valid ibn-i as'ı da bir vuruşta yere serdi.Yine müşriklerden 7-8 kişiyi daha öldürdü.Kendiside yaralanarak Zaferoğullarının evine götürüldü.
Uhud harbinden önce , kuzmanın adı anıldıkça , peygamber efendimiz " o cehennemliktir"buyururdu.
Müslümanlardan birisi ona "Ey Kuzman seni tebrik ve cennetle tebşir ederim!Vallahi bugün senin uğradığın musibet sana Allah'dandır."deyince,
Kuzman "Ne diye tebrik ve tebşir ediliyorum?! Vallahi ben ,kavmimin gayretinden başka bir maksatla çarpışmadım.Böyle olmasaydı çarpışmazdım!" dedi.Yaralarının sancısı çoğalınca ok çantasından bir ok alıp damarını keserek intihar etti.
Peygamberimiz, kuzmandan bahsedildiğinde,onun hakkında:"şüphe yokki Hz Allah bu dini, facir bir adamla da te'yid eder" buyurmuştur.

GÜZEL YAZI ELİNE SAĞLIK

okuyan gözlerine sağlık kardeşim aramıza hoş geldin..

Hoşbulduk kardeşim.


GÜZEL YAZI ELİNE SAĞLIK


Sevgili Peygamberimiz

MollaCami.Com