Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Böyle şeffaf ve kâmil bir hayatı olan var mı?


Peygamber Efendimizin(sallallâhu aleyhi ve sellem )in doğduğu Ev

İnsanların en büyüğü Hz. Muhammed (sallallâhu aleyhi ve sellem ) evine girince ev halkı içinde insanlardan herhangi birisi imiş gibi olur.
Voltaire’nin meşhur bir sözü vardır: “Bir adam, evinin içinde büyük olmadığı gibi ailesi arasında da kahraman sayılmaz.” Demek istiyor ki insan evinin içinde bir dereceye kadar lâubali olabilir. Bütün hususiyetlerine, başkalarına gizli kalan her şeyine muttali oldukları için bir insanın büyüklüğü, en yakınlarının gözünde küçülür. Büyüklük, mechuliyet gölgesinde daha azametli görünür.
Bu umûmî hükümden Hz. Muhammed (sallallâhu aleyhi ve sellem ‘in hayatı bir istisna teşkil eder. Baswort Smith şöyle demektedir: “Büyüklerin şöyle böyle hâlleri hakkında denilenler, İslâm Peygamberi Hz. Muhammed (sallallâhu aleyhi ve sellem) hakkında asla söylenemez.

“Dikkat edelim; insanın iç yüzünü, hakiki mahiyetini ve gönlünde olanları, hanımı herkesten daha iyi bilir. İnsanın kusurlarını, noksanlarını ve ayıplarını hanımından daha iyi tanıyan bulunmaz. Hz. Muhammed (sallallâhu aleyhi ve sellem ) i peygamberlik davasında ilk tasdik eden hanımı Hz. Hatice olmamış mıdır? Hanımı, O’nun hususiyetlerine, iç ve dış ahvalinin ekseriyetine vakıftı. O’nu tereddütsüz tasdik etmesi bu davanın doğruluğuna en birinci delil değil midir?

İnsanlar mutlaka bir şeylerini diğer kimselerden saklar aile içi hâlleri insanlar arasında açığa vurmasına. Bir başkasına anlatmaya müsaade etmez. Fakat Hz. Muhammed (sallallâhu aleyhi ve sellem), hanımlarına, evinin içinde iken O’nda her gördüklerini söylemeye izin vermiştir. Gece karanlığı çöktüğü zaman O’nda gördüklerini, gündüz aydınlanınca halka haber vermekte serbest idiler. Kendi odalarında iken müşahede ettikleri hâlleri, toplulukta söylemelerinde bir mahzur yoktu.

Dünyada bu derece kendine güvenen ve alnı ak, yüzü pak olduğundan kendisi hakkında halkın bir kötü söz söylemesinden endişe etmeyen, dedikodu yapmalarından korkusu olmayan başka bir kimse tanır mısınız?

Teşekkürler,

Hazreti Peygamber Efendimiz şöyle buyurdular:

— Ben aynayım. Kim bana bakarsa kendi suretini görür. Ebu Cehil, kendi çirkinliğini gördü çirkinsiniz dedi. Ebu Bekir ise; kendi yüzündeki Nur-u ilâhiyi seyretti, güzel dedi, buyurdular.


Var olsaydı o güllerin, gönüllerin , tek sultanı olurmuydu?

Allah razi olsun.

Hazreti Peygamber Efendimiz şöyle buyurdular:

— Ben aynayım. Kim bana bakarsa kendi suretini görür. Ebu Cehil, kendi çirkinliğini gördü çirkinsiniz dedi. Ebu Bekir ise; kendi yüzündeki Nur-u ilâhiyi seyretti, güzel dedi, buyurdular.

Allah razi olsun.

Cümlemizden Allah -c.c.-razı olsun.

ALLAH razi olsun

Böyle şeffaf ve kâmil bir hayatı olan var mı? Teşekkür ederim, kardeşim, Allah c.c. razı olsun...


Allah razi olsun.

paylaşım için teşekkürler


Sevgili Peygamberimiz

MollaCami.Com