Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


resulullah (s.a.v) 'in güzel ahlakı

Resulullah (s.a.v) insanların en halimi,en şecaatlisi,en adili,en çok iffet ve namus sahibi olanı idi.Mahremi olmayan,nikahında bulunmayan hiçbir kadına eli değmemiştir.Resullah(s.a.v) insanların en cömerdi idi.Elinde fazla birşey olduğunda onu verecek birini bulmadan evine girmezdi.Allah'ın verdiği nimetlerin hurma ve arpa gibi en kolay bulunanından;nafakasını bulundurur,kalanını Allah yolunda verirdi.Kendisinden istenen herşeyi verirdi.Hatta ayırdığı nafakasından verirdi.Bazen sene bitmeden önce ihtiyacı olur ,ama birşey gelmezse sabrederdi.
Kendi ayakkabısını tamir eder,elbisesini diker,ailesinin işlerine yardımcı olur,onlarla beraber et doğrardı.
Resulullah (s.av) insanların en hayırlısı idi.Gözlerini kimsenin yüzüne dikmezdi.Kölenin de hür insanların da davetine icap ederdi.Rabbi için kızar,kendisi için kızmazdı.
Resullah (s.a.v) şehrin en sonundaki hastaları dahi ziyaret ederdi.Güzel kokuyu sever,kötü kokulardan hoşlanmazdı.Fakirlerle oturur,miskinlerle beraber yerdi.Fazilet derecesi gözetmeden akrabalarını ziyaret ederdi.
Hiç kimseye cefa etmezdi.Kendisine özür beyaz edenin özrünü kabul ederdi.Latife eder,ancak hakkı söylerdi.Gülmesi tebessümden ibaretti.Mübah olan oyunları gördüğünde,onları çirkin görmezdi.Ailesi ile beraber müsabakada bulunur(yarış ederdi).Yemede ve içmede köle ve cariyelerine karşı üstünlükte bulunmazdı.
Allahü Teala ona,bütün güzel ahlakı,güzel yolları,öncekilerin ve sonrakilerin haberlerini,dünyada ve ahirette neyin kurtarıcı olduğunu öğretti.Allahü Teala ona itaatte bizi muvaffak kılsın bizleri şefaatine nail olan kullarından eylesin.
Amin...

Rabbim ona itaatte bizi muvaffak kılsın bizleri şefaatine nail olan kullarından eylesin. AMİNN


Rabbim ona itaatte bizi muvaffak kılsın bizleri şefaatine nail olan kullarından eylesin. AMİNN
Aminnn
teşekkürler fırtına kardeşim

BU KARDEŞLİK İŞTE NASİHAT NASİHAT NASİHAT


Rabbim ona itaatte bizi muvaffak kılsın bizleri şefaatine nail olan kullarından eylesin. AMİNN

BU YOL BOŞ DEGİL İNŞ.KIYMETİNİ BİLENLERDEN OLURUZ

İnşallah kardeşim Mevlam cümlemizden razı olsun


Sevgili Peygamberimiz

MollaCami.Com