Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Klima Sürekli Çalışırsa Ne Olur?



Klima Sürekli Çalışırsa Ne Olur?

Klima kullanırken en merak edilenlerden biri de klima sürekli çalışırsa ne olur sorusunun cevabıdır. klima sürekli çalışırsa ne olur? Klimayı doğru kullanıp kullanmadığını bilmek isteyenler klimaların sürekli çalıştırıldığında nasıl bir zarar neden olduklarını ya da herhangi bir fayda sunup sunmadıklarını öğrenmek isterler. Klimalar her elektronik cihaz gibi önerilen şekilde kullanıldığında yararlı olacaktır. Yanlış ve aşırı kullanımlar elbette istenmeyen sonuçlara neden olabilir.

Klimanın Sürekli Çalıştırılmasının Zararları

Bir mekanda klima sürekli çalışıyor ve klima fanı durmuyor ise bu durum ortamdaki kişileri bir süre sonra rahatsız edecektir. Sürekli ısıtılan ya da soğutulan bir yerde çalışanlar ya da yaşayanlar sağlıklı bir havaya sahip olmazlar.


Klima sürekli çalışırsa ne olur birlikte bakalım:

Klasik klimalarda elektrik sarfiyatı çok olur ancak inverter modellerde enerji tasarrufu sağlarsınız.
Yanlış kullanıldığı taktirde klima hastalıklarına davetiye çıkarır. Klima havasının sürekli vücudunuza gelmesi eklem ve kas rahatsızlıklarından zatürreye kadar istemediğiniz sonuçlarla karşılaşmanıza neden olabilir.
Gece uyurken çalıştıracağınız klimayı nem moduna almaz ve olması gereken sıcaklık dışında ayarlarsanız hastalıklara sebebiyet verebilirsiniz.
Mekan sıcaklığının 23 – 24 derecenin üzerine çıkması halinde kişilerde uyku ve yorgunluk hissi olacaktır.
Aşırı ısıtılan mekanlarda çalışmak zor olacak, konsantrasyon bozuklukları görülecektir.
Bebeklerin ve yaşlıların sürekli klima çalışan ortamda bulunmaları hastalıklara yakalanma risklerini artıracaktır.
Klima motoru durmuyor ise cihazınızın ömrü de diğerlerine göre kısa olacaktır.
Klima sürekli çalıştığı zaman hava akışı fazla olacağından filtrelerinin sürekli temizlenmesi ya da kontrol edilmesi gerekecektir.
Klasik klimalar sürekli çalıştırıldığında zararları görülürken A sınıfı inverter klimaların sürekli çalışmasında herhangi bir zarar yoktur.
Her elektronik cihazda olduğu gibi klima kullanımda da aşırıya kaçarsanız zararlarını görürsünüz. Ancak doğru ve makul düzeyde klimanızı kullandığınızda 24 saat çalıştırdığınızda dahi herhangi bir zarar görmezsiniz.

Mitsubishi klimalar ile ilgili blog sayfasını ziyaret ederek faydalı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Inverter Klima Sürekli Çalışır Mı?

Inverter klimalar A sınıfı özelliklere sahip oldukları için düşük enerjide yüksek verim sunarlar. Aynı zamanda hijyen filtreleriyle mekanın havasını mikroplardan ve tozdan arındırırlar. İstediğiniz sıcaklığa ulaştığında akıllı sistemiyle daha konforlu çalışan inverter klimalar gün boyu çalıştırılabilir elbette.
Inverter teknolojisinin rahatlığıyla özellikle gün boyu temiz havaya sahip olması gereken ofisler, okullar, hastaneler, restoranlar, kafeler ve kamu kuruluşları rahatlıkla ve güvenle iklimlendirilebilir.

Kaynak: www.mitsubishiklima.com.tr/klima-surekli-calisirsa-ne-olur


Serbest Kürsü

MollaCami.Com