Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Türkiye ışide destek veriyor mu

TÜRKİYE IŞİD’E DESTEK VERDİYOR MU
İlk başta Türkiye Işid’e destek veriyor dediler. Işid ırak halkının özgürlük çabasıdır. Bu çabayı ilk başta kafa keserek engellemeye çalışan Amöerikan ajanları küresel medya ile Işid’i kötülemeyi başardılar. Işid büyük halk hareketi olarak güçlü bir şekilde başladı. Bir Irak baharıydı.
Türkiye bu süreçte Işid’e hiç destek vermedi. Kendiliğinden gelişen bir süreçti. Hatta Türkiye durumu küresel medyadan ögrendi. Öğrendiğinde kafalar kesilmiş bir terör örgütü olarak tanıtılmıştı bile.
Türkiye ırak halkının demokrasi çabasını destekliyor. Ama bu destek ne silah yardımı nede başka şekilde olmuştur.
Türkiye sade ve temiz bir niyetle mazlum ve çoğunluk halkın yanında olmuştur. Amerika Işid’i göstererek ırak halkının çabasını bastırmıştır. Türkiye ise Işid ile halkı ayırmak gerektiğini söylesede dünyada yalnız kalmıştır.
TÜRKİYE IŞİD KOALİSYONUNDA OLMADI

Dikkatinizi çektiyse Amerika ve İngiltere açıklamalarına bakarsanız. Türkiye’yi yanımızda görmek istiyoruz. Türkiye’de ışid’den rahatsız. Türkiye ışid’e karşı neler yapabilir. Gibi söylemler gündemde çok gezdi. Tüm bunlar aslında Türkiye’nin ışid’e karşı oluşturulan koalisyonda yer almadığını gösteriyordu.
Türkiye Işid konusunda çok yalnız kaldı. Küresel güçler tarafından baskılara maruz kaldı. Işid dünyada iyi karalandı. Irak halkının çabasını tamamen terör olarak tanıtmayı başardılar. İlk kafa kesme eylemlerini Amerikalı ajanlar gerçekleştirdi. Sonrasında kendini bilmez guruplar içinde örnek olarak kullanıldı. Irak’tan Türkiye’ye gelen sıgınmacılar bile bu kulaktan duyma haberleri anonim olarak yaymıştı. Haber spikerinin bir sığınmacıya uzattığı mikrofona ‘kafa kesiyorlarmış.’ Dediğini gördük.
Erdoğan kafa kesme eylemlerinin yapıldığını dikkate alarak Işid’e terör örgütü dedi. Ama ırak halkının çabasını görmezden gelmemelerini, ortak bir hükümet ile bu sorunların çözüleceğini söyledi. Her kesimin temsil edildiği ortak bir hükümet sorunları bitirecektir dedi. Ama küresel güçler Erdoğan’ı dikkate almadı. Yandaş şii halkları destekledi, silahlandırdı ve hatta koalisyon kurup ırak halkına karşı savaş açtı.
Tayip Erdoğan Irak halkının çabasının engellenmemesi için Avrupa’dan gelen İngiltere’den gelen insanlar Işid’i oluşturdu.’dedi. Sizin ülkenizden gelip terör oluşturdular diye küresel ortama serzenişte bulundu.
Şimdi ışid’e karşı savaşıyor diye Türkiye’yi tehdit etmek ne kadar doğrudur. Elbette ki Türkiye sınırına düşen roketlere karşı tepki verecektir. Ülkesinde can güvenliğini sağlayacaktır. Gerek ışid mevzilerinden gelen roketler gerek Kobani’den gelen roketlere karşı anında cevap verecektir. Bu gayet doğaldır.
Türkiye Işid’e karşı savaşmadı ve savaşmıyor da.


Serbest Kürsü

MollaCami.Com