Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


tayyip erdoğan mehdi gibi davranıyor mu işte analizi

MEHDİ GİBİ HAREKET EDİYOR. MEHDİ GİBİ SÖZLER SÖYLÜYOR.
Barış süreçleri, çözüm süreçleri, Ortadoğu’da hakkı söyleyen, ülkelere yardım eden, herkese kucak açan, İsrail’i ve BM’yi eleştiren, insanlığın sorunlarını önemseyen. Silahların üretilmesine kızan. Hep o’dur. Recep Tayip Erdoğan mehdi gibi düşünüyor. Mehdi gibi hareket ediyor.
Tayyip Erdoğan, insanlığın sorunlarının nasıl giderileceğini çok iyi biliyor. Tam bir sorun giderici. Dünyayı ancak çözümcü, uzlaştırıcı, barışçı ve demokratik bir adam düzeltebilirdi. Erdoğan, dünyayı yönetebilecek çok kabiliyetli bilgili ve donanımlı bir insandı. Tanrıdan gelen yöneticilik özelliklerine sahipti.
Dünyayı insanlık adına çalışan, evrensel değerleri koruyan. Hoşgörülü ve barışçı bir kişi ve ekibi yönetmelidir. Peki dünyayı kimler yönetiyor. Amerika’ya yön veren bozguncular. İnsanlık adına çalışana görev verilmiyor. Erdoğan bunu açıkça gördü. İşin ehline verilmediği bir dünyada yaşıyoruz. Tayip Erdoğan’a sende kimsin diye reddettiler. 1.dünya savaşında zorbalıkla yönetimlere sahip olanlar bugün zorbalıkla egemenliğini sürdürmek istiyorlar. Arap baharına karşı Işid düzmecesi için oluşturulan koalisyon bundandır.
Mehdi inananlara kucak açacak. Deccal’in zulmünden kaçanlar mehdiye sığınacak hadisi günümüzde aynen yaşanmaktadır. Suriye’den kaçanlar Türkiye’ye sığındı. Ürdün’den, Somali’den, Irak’tan Türkiye’ye sığınanlar oldu. Tayip Erdoğan mazlumlara kucak açtı. Filistinlilere kucak açtı. Hastaların bakımını üstlendi. Pek çok ülkede mazlumlara çıkış yolu gösterdi ve kılavuzluk etti. Aynen hadislerdeki gibi bir dönem yaşamaktayız.
Erdoğan’ın sorunları çözmesini istemediler. Tüm çözüm süreçlerini tıkadılar. Erdoğan’a Ortadoğu’da istikrarı sağlamak için yetkin yok dediler. Sen bizim bölgelerimize karışamazsın dediler. El kaideden sonra islama karşı ikinci bir haçlı birliğini Işid adıyla kurdular. Arap baharını ve İslam toplumların hak arayışını ışid terörü bahanesiyle durdurmaya kalktılar.
R. Tayyip Erdoğan, kimi kime şikayet ediyorsun. İsrail’i ABD’ye mi; Birleşmiş Milletlere mi şikayet ediyorsun. Suriye’yi Rusya’ya şikayet etsen ne olur ki. Öncelikle küresel yönetim ve amerikan siyaseti çok kaypak, savaş siyasetini yol adinmiş. Hikmetsiz ve basiretsiz bir küresel yönetim var. Sadece dünya için yaşayan ahirete inanmayan çıkarları için her yolu uygulayan bir akıl var. Dinsizliği ve din düşmanlığını yol edinmiş bu küresel bozgunculara hakkı söylesen de bir şey ifade etmiyor. Dünyaya sadece çıkarsal baktığı için Türkiye’yi düşman olarak gören bir şeytani anlayış var. Türkiye hakkı söylemekle ve doğru olanı yapmakla bu bozguncuların işini bozmaktadır.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda bir konuşma yaptı.
Ortadoğu'da yaşanan terör ve şiddet olaylarına dikkat çeken Erdoğan, Birleşmiş Milletler'in sessizliğine tepki gösterdi. BM Genel Kuruluna Mısır Cumhurbaşkanı olarak katılan Abdülfettah el Sisi' yi de eleştiren Erdoğan, "Mısır'da halkın oylarıyla seçilmiş iktidar darbeyle indirilirken Birleşmiş Milletler'de ülkeler bunu izliyor ve darbeyi yapan meşrulaştırılıyor. Birleşmiş Milletler doğruyu savunma konusunda çok daha cesur olmalıdır" dedi.BM'nin darbeye karşı tutumunu eleştiren Erdoğan, "Çocukların öldürülmesine, halkın oylarıyla gelmiş iktidarların silah ve tanklarla darbe yoluyla devrilmesine seyirci kalanlar, tepkisiz kalanlar, bu insanlık suçuna alenen ortak olmaktadır. Demokrasi diyorsak sandığa sahip çıkalım. Yok demokrasi değil de darbeyi savunacaksak, bu BM niye var diye merak ediyorum" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da dile getirdiği 'Dünya 5'ten büyüktür' sözü 'Genç Siviller' tarafından resmi olarak kampanyaya dönüştürüldü. Genç Siviller'in 2013’te Birleşmiş Milletler sisteminin değişmesi için başlattığı ''Dünya Beş’ten Büyüktür'' kampanyası, bugün New York'ta bir basın toplantısıyla resmen başlatıldı.
Erdoğan israil’i ve Netenyahuyu uyardı. Filistin’e saldırıları kınadı. Filistin çözümünü önermişti. Ama İsrail yönetimi Amerika’dan destek alarak Filistin’e saldırmıştı.
Libya’da halkın yanında oldu. Fransa’nın uçaklarla Libya’ya saldırmasına tepki gösterdi. Libya halkına ancak Nato müdahale etmeli diyordu.
Suriye’de çoğunluk muhalif halka karşı Esad savaş açtı. Rusya Esad’ı destekledi. Erdoğan orada da hakkı söyledi. Halkı dinleyin dedi. Şiddeti durdurun dedi. Ama iş daha kötüye gitti. Işid doğdu.
Erdoğan şimdi Işid diye Irak halkına ve islama saldırmayın diyor.
Erdoğan her hareketinde doğruyu söylüyordu. Adildi. Hakkı söylüyordu. O mehdi gibi davranıyordu. Siyaseti, evrensel değerleri önemsemesi, demokrasiyi göstermesi onun doğru yolda olduğunun kanıtıydı.


Serbest Kürsü

MollaCami.Com