Toplam 13 sonuçtan 1 ile 13 arasındakiler gösteriliyor.
Like Tree4Likes
  • 1 Post By emilipınar
  • 2 Post By Fihi Ma Fih
  • 1 Post By KÂŞİF

Konu: kadın sünnetinin dinde yeri varmıdır?

  1. #1
    Üyemiz Okur hemşire - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Oct 2012
    Mesajlar
    35
    Rep Gücü
    2

    kadın sünnetinin dinde yeri varmıdır?

      
    bilgisi olan arkadaşlar veya sayfa sahipleri bilgi wereblr msiniz...
    ve tekrar uyuyayım ve kalkayım ezanla!yaşaya dursun insan hayat dediği zanla.

  2. #2
    Tarih öğrenmek farzdır... Kasirga Müderris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    4,434
    Blog Entries
    3
    Rep Gücü
    27

    Cevap: kadın sünnetinin dinde yeri varmıdır?

    Kızlar da erkekler gibi sünnet edilir mi?

    Bazı toplumlarda, kızlar da erkekler gibi sünnet edilirler. Daha çok gizli olarak icra edilen bu sünnet; Mısır, Arabistan ve Cava'da yaşayan Müslümanların bir kısmında halen mevcuttur. Bu toplumlarda İslâmiyet öncesi de sünnetin varlığı bilinmektedir. İslâmiyetin zuhuruyla İslâmi bir mânâ kazanmıştır. Bütün İslâm dünyası dikkate alınırsa, kızların sünnet edilmesi, azınlıkta kalan bir âdet olarak görülür. [A.J. Wensinck, Hiton, IA, VlI, s. 543]Klitoris üzerindeki küçük bir parçanın kesilmesi olan kadınların sünneti, rivayete göre Hz. İbrahim zamanından kalmıştır ve ilk sünnet olan hanım Hz. Hacer'dir. [Taberi, Milletler ve Hükümdarlar Tarihi, çev. Z. K. Uğan, Ankara 1954, I, 371]

    Peygamber Efendimiz (s.a.v.), “Sünnet (hıtan), erkeklere sünnet, kadınlar için fazilettir” buyurur. [Ahmed b. Hanbel, Müsned, V, 75; Ebu Davud, Sünen, Edeb, 167; el-Fethu'r-Rabbânî, XVII, 1312]

    Bu sünnet, Ebu Hanife ve İmam Malik'e (rahımehumallah) göre mutlak sünnet; Ahmed b. Hanbel'e (rh) göre erkeğe vacib, hanımlar için sünnettir. Şafiî (rh.) ise erkek ve kadın arasında vucûb bakımdan bir fark görmemiştir. [el-Fethu'r-Rabbanî, XVII, 1312]

    Çoğunluğu hanefi olan Türklerde kadınlar sünnet edilmezler. Ebu's-Suud Efendi kendisine yöneltilen;

    - “Diyâr-ı Arap'ta avratları sünnet ederler. Bu fiil sünnet midir?” sorusuna;

    - “el-Cevap: Müstehaptır” şeklinde cevap vermiştir. [M.E. Düzdağ, a.g.e., s. 35] ( İktibastır =Halis Ece)

    İhmal ihanete eşittir...
    Tarih yazılırken okunmaz, yazıldıktan sonra okunur...

  3. #3
    Üyemiz Okur hemşire - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Oct 2012
    Mesajlar
    35
    Rep Gücü
    2

    Cevap: kadın sünnetinin dinde yeri varmıdır?

    hocam benim aklım almıyor erkek sünneti erkeğin sağlığı için de yararlı ve yapılmalı ama kadın sünnetinin kadına yararı yok hatta zararı war böyle bi şey sünnet olabilir mi. hadisi şerifin sahihliği hangi derecede?
    ve tekrar uyuyayım ve kalkayım ezanla!yaşaya dursun insan hayat dediği zanla.

  4. #4
    Tarih öğrenmek farzdır... Kasirga Müderris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    4,434
    Blog Entries
    3
    Rep Gücü
    27

    Cevap: kadın sünnetinin dinde yeri varmıdır?

    Kütübü Sitte Hadisleri - ihya.org

    burada da mevcut lakin yinede bakmak lazım. Hadis-i şerifte şüphem olduğu için değil
    Şurası da var ki sıcak bölgelerde farklı olabilir mi kadın bünyesi, onu irdelemek lazım
    fıkıh kitaplarımıza bakalım, göz atalı inşaallah

    İhmal ihanete eşittir...
    Tarih yazılırken okunmaz, yazıldıktan sonra okunur...

  5. #5
    Aktif Üye Aktif emilipınar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Jul 2012
    Mesajlar
    246
    Rep Gücü
    3

    Cevap: kadın sünnetinin dinde yeri varmıdır?

    Sıcak bölgelerde çok küçük yaşta ergen olan kız çocuklarında cinsel ihtiyaçların ötelenmesi ve dolayısıyla onların korunması amacını taşır. Özünde böyle...
    hemşire bunu beğendi.
    Zülfünün zencirine bend eyledi şâhım beni, Kulluğundan etmesin âzâd Allah'ım beni.

  6. #6
    Aktif Üye Kasirga KÂŞİF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Nov 2011
    Mesajlar
    4,391
    Blog Entries
    249
    Rep Gücü
    16

    Cevap: kadın sünnetinin dinde yeri varmıdır?

    Bu sadece yöresel adettir.

    Böyle bir şeyin dinde yeri olamaz..!

    Şayet varsa hangi hanım sahabide uygulanmış merak ettim....

    Ben şuana kadar hiç bir yerde böyle bir şeye rastlamadım..
    Kulluğun en güzeli;

    kulun Allahü teâlânın verdiği nimetler karşısında,

    şükürden âciz olduğunu bilmesidir.

    Abdullah Harrâz "Rahmetullahi Aleyh


  7. #7
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    295
    Rep Gücü
    3

    Cevap: kadın sünnetinin dinde yeri varmıdır?

    Alıntı KÂŞİF Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu sadece yöresel adettir.

    Böyle bir şeyin dinde yeri olamaz..!

    Şayet varsa hangi hanım sahabide uygulanmış merak ettim....

    Ben şuana kadar hiç bir yerde böyle bir şeye rastlamadım..
    Yukarıda Müderris kardeş hadisi şerif getirmiş ve de Peygamber Efendimiz (SAV) zamanında uygulanmış bir uygulamaya dinde yeri yoktur demek bir müslümana yakışmaz. Hemen tövbe ediniz !

    Kadınların sünnet olması, erkeklerin sünnet olması kadar kuvvetli bir sünnet değilse de, müstehap ve hoş bir davranıştır.

    Ebû Davûd'un rivayeti şöyle: "Medine'de bir kadın (ki ismi Ümmü Atiyye'dir) kızları sünnet ediyordu. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) ona:

    "Fazla derin kesme, çünkü derin kesmemen, hem kadın için ahzâ (en ziyâde haz ve lezzet vesîlesi) hem de kocası için daha hoştur." der.

    Hz. Ali (ra)'den gelen bir rivayette sünnetci kadına Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'in birisini yollayarak (çağırttığını) ve "Sünnet ettiğin zaman üstten hafifçe kes, fazla dipten kesme..." dediğini öğreniyoruz.
    Müderris ve emilipınar bunu beğendi.

  8. #8
    Aktif Üye Kasirga KÂŞİF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Nov 2011
    Mesajlar
    4,391
    Blog Entries
    249
    Rep Gücü
    16

    Cevap: kadın sünnetinin dinde yeri varmıdır?

    Eyvallah...
    Müderris bunu beğendi.
    Kulluğun en güzeli;

    kulun Allahü teâlânın verdiği nimetler karşısında,

    şükürden âciz olduğunu bilmesidir.

    Abdullah Harrâz "Rahmetullahi Aleyh


  9. #9
    Caylak Caylak meryem007 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Nov 2013
    Mesajlar
    1
    Rep Gücü
    0

    Cevap: kadın sünnetinin dinde yeri varmıdır?

    Merhaba Sayın Hocam,

    Anlaşılıyor ki hanımların sünnet olması dinimizce güzel ve tavsiye edilen bir şey olarak görülüyor.
    Acaba küçük yaşta sünnet olma imkanı olmamış olan yetişkin hanımların sünnet olmasında bir mahzur var mıdır?
    Sünnet işlemini gerçekleştiren kişinin erkek ya da kadın olmasının bir sakıncası var mıdır?
    Allah razı olsun.
    Meryem,

  10. #10
    Caylak Acemi
    Üyelik Tarihi
    Oct 2013
    Mesajlar
    5
    Rep Gücü
    0

    Cevap: kadın sünnetinin dinde yeri varmıdır?

    ben böyle bir şeyi ilk kez duydum verdiğiniz bilgiler için çok tşekkürler Allah razı olsun...

  11. #11
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    295
    Rep Gücü
    3

    Cevap: kadın sünnetinin dinde yeri varmıdır?

    Alıntı meryem007 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba Sayın Hocam,

    Anlaşılıyor ki hanımların sünnet olması dinimizce güzel ve tavsiye edilen bir şey olarak görülüyor.
    Acaba küçük yaşta sünnet olma imkanı olmamış olan yetişkin hanımların sünnet olmasında bir mahzur var mıdır?
    Sünnet işlemini gerçekleştiren kişinin erkek ya da kadın olmasının bir sakıncası var mıdır?
    Allah razı olsun.
    Meryem,
    Hanefîlere göre, kadının sünnetinin, erkeğin sünneti kadar önemli "şiar" anlamında bir sünnet görülmediğini bilmemiz gerekir. Çünkü Rasûlüllah Efendimiz (s.a.s.) "Hitân (Sünnet olmak), erkekler için bir sünnet, kadınlar için ise bir fazîlettir" buyurmuş ve aralarında fark olduğuna işaret etmiştir. Mâlikîler de Hanefiler gibi düşünürler. Şâfiîlere göre ise erkek için de kadın için de vâciptir. Hanbelîlere göre de erkeğin sünneti vâcip olmakla beraber kadının sünneti vâcip değildir, fazîlettir.

    Bunlardan ötürü, kadının da sünnet olmasını vacip görenler, onun sünnet edilmeden bulûğa ermiş olanının dahî sünnet edilmesi gerektiğini söylerler. Çünkü bu şiar anlamında bir sünnettir. Onu sadece bir fazîlet görenlere göre ise, bulûga eren bir kadın, kendisi ya da eşi tarafından sünnet edilebilirse edilir. Bunu, beceremezlerse, bir fazîlet için, açıkça haram olan bir şey yapılmaz. Çünkü kadının avretini, mazeret yokken kadına dahî göstermesi haramdır. Ama herhangi bir mazeretten dolayı bir doktora avretini açmak zorunda kalmışsa, Allah`u a`lem, sünnet olmasında bir mahzur olmaz. Ancak kadının sünnetinin iklimle de alâkalı olduğunu da bilmek gerekir. Uzmanlar bunun özellikle sıcak ülkelerde daha gerekli olduğunu söylüyorlar.

  12. #12
    Caylak Caylak ceyda eren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Nov 2013
    Mesajlar
    2
    Rep Gücü
    0

    Cevap: kadın sünnetinin dinde yeri varmıdır?

    Selamün Aleyküm,

    Yeni evlendiğim ve Suudi Arabistanlı olan eşim ve kaynanam sünnet olup olmadığımı sorduklarında çok şaşırdım. Sünnet olmadığımı söyleyince bir an evvel sünnet olmamı istediler. Dinimize gore sünnet olmamın vacip olduğunu da eklediler. Acaba bu sünneti yapan ehil kimseler var mıdır? Onlara nasıl ulaşabilirim. Yardımlarınız için Allah razı olsun.
    Ceyda Eren/İstanbul

  13. #13
    Aktif Üye Aktif emilipınar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Jul 2012
    Mesajlar
    246
    Rep Gücü
    3

    Cevap: kadın sünnetinin dinde yeri varmıdır?

    Bir kere vacip değil sadece fazilettir. Gerçekten olmak zorunda değilseniz acele etmeyin.
    Zülfünün zencirine bend eyledi şâhım beni, Kulluğundan etmesin âzâd Allah'ım beni.

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda 1 üyemiz bu konuya göz atıyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)

     

Benzer Konular

  1. >>dinde iftiranın yeri>>
    Konuyu Açan: cepni, Forum: Hayatın İçinden İslam.
    Cevaplar: 5
    Son Mesaj : 09-05-2012, 13:01
  2. Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 12-04-2012, 20:25
  3. Tasavvufun dinde yeri
    Konuyu Açan: Seyid, Forum: Menkıbeler.
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj : 02-03-2010, 14:40
  4. şeytan varmıdır..?
    Konuyu Açan: İDRAK, Forum: Hikayeler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 22-02-2009, 03:23

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu açma yetkiniz yok.
  • Cevap yazma yetkiniz yok.
  • Eklenti yükleme yetkiniz yok.
  • Mesajınızı değiştirme yetkiniz yok.
  •