Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Tesettürlü Teşhirciler

Sanemperestliğin küçük bir kardeşi olan suretperestlik bu asırda o kadar ileri gitmiş ki artık bütün teknolojiler ve sanayiler güzel kadınlara tapınma, prestij etme odaklı hale gelmiştir.Bu suretperestlik hastalığının ve mikrobunun kaynağı olan moda ve kozmetik özellikle müslüman kadınlarımıza bulaşmış ve o kadar etkisi altına almış ki onları ilahi ve nebevi terbiyelerinden taviz verme noktasına ,inançlarıyla çelişkiye düşecek hale getirmiştir.
Artık islami ve yahudi modasının ve kozmetiğin esiri olan Müslüman bayanlar iman ve inançlarınında verdiği zafiyetin etkisini hal hareket ve tavır ve giyimlerine yansıtmaya başlamıştır.
Allah’ın emirleri ile modanın tavsiyeleri arasında çatışmasının ve çelişmeninin sonucu olarak kişilik kaybı ve sendromu vartalarına düşmüştür. Kur-anın örtü emrini uygulamada sadece saçı kurtarılmış bölge ilan ederek bedeni ve endamı nefsin ve modanın eline terk etmiştir..Kurtarılmış bölge olan saçlarını rengarenk başörtüleriyle karnaval havasında korurken ,bedenin öteki bölgelerini erkeklerin,modanın ,şehvet haramilerinin yağmalaması için hibe etmiştir.Hüküm geçirdiği saçının üç telini canı ve kanıyla korurken,bedenin en mahrem yerlerini kahramanca erkeklerin zevk podyumlarına açıp cesurca teşhir etmeye başlamıştır.Edep,haya iffet ve zerafet ,odaklı ve temelli bir giyim yerine estetik, simetrik ,romantik egzotik, erotik kriterlere göre şekillenmiş teşhir ,dikkat çekme hedefli bir tesettür anlayışı ve icadı ortaya çıkarmaya katkı sağlamıştır.
.Açık saçık bayanlar kendilerini çıplaklıkla teşhir ederken tesettürlü olan bayanlarda kendilerini üç büçuk yarım çeyrek ısmarlama porsiyon tesettürleriyle teşhir etmeye başlamışlardır.
Bu tezatlar ve çelişkiler yumağının içinde bocalayan müslüman bayanların hallerinden şeytan ve nefisten başka hiç kimse maalesef memnun değildir.
Müslüman bayanlar bu halleriyle açık saçık bayanların ve laik kesimlerin dilinde ve yazılarında alayvarı ve nefretle anılırken,tam tesettürlü bayanlar ve erkeklerinde nazarlarında kendilerini acınacak ve ayıplanacak duruma düşürmüşler..
Sair paçavralardan müteşekkil bir elbiseyi üzerine giyen bir insan nasıl ki bir palyaço edasına girer ve halini yansıtırsa.
Aynen öylede bugün maalesef Müslüman kadınlarda paçavraya çevirdikleri maskaravari giyimleriyle bir nevi zalimleri, fasıkları, hainleri, münafıkları eğlendiren sirk palyaçolarına dönmüşler.

Eskiden böyle değildi halleri tam tesettürle başlamıştı,giyim maceraları üniversitelerde ,işyerlerinde nuraniyet kokuyordu yüzleri, iffet ve edep doluydu tavırları hal ve hareketleri, ne oldu acaba,neydi onu böyle bozan ,erkeklermi,aşkmı,etkileşimmi,özgürlükmü,yoksa hür özgür serbest olmalarımıydı tesettürden soyutlanıp aksesuar hükmüne geçen türbana inkilap eden bir giyim tarzıyla yoluna devam etmesinin sebebi acaba hangisi ?,

Acaba özgürlüğün etkisiyle ve telkinin etkisiylemi oldu müslüman bayanların böyle bir anda doksan derecelik değişim halleri,
Acaba tesettürün en mühim şartı olan erkek ile kadın arasına perde çekilseydi, erkekle kadınlar aynı ortamda okuyup ve çalışmasaydı,etkileşim olmasaydı kadın kendini erkeklere beğendirme külfetine ve kaygısına düşüp tesettürden türbana geçiş yaparmıydı,
Acaba saçın üç teli kapatılınca özgür mü olunuyor.üç tel kapatılınca alllahın emri yerine mi geliyor,üç tel kapatılıp bütün beden hoyratça sergilenince bütün kötülüklerin önümü alınıyor.
Acaba Haşa ve kella bunların mantığına göre Allah saçın üç teliylemi uğraşıyor,
Acaba alimler kadının başını açmasına ve erkeklerle aynı ortamlarda okuyup çalışmasına müsaade edecek fetvalar vermeselerdi tesettür böyle iğdiş edilecek miydi .?
Acaba Müslüman geçinen modacılar modanın tasarımın inancı olmaz diyerek Müslüman bayanın tesettüründen moda altında parça çalıp,fark ettirmeden estetik adına tesettürün içine cıvıl cıvıl renkler desenler cazibedarlıklar katmasaydı tesettürlü bayanlar teşhirciğe soyunacaklarımıydı,
Acaba o tesettürlü teşhirci bayanlar ahlaksız giyimleri yüzünden ve erkeklerle haşir neşir ortamlarda bulanarak onları azdırmanın cezası olarak o erkeklerin taciz ve tecavüzüne maruz kalsalar bu vebalin ve utancın hesabını kimden soracaklar,
Acaba namus davası açsalar mahkemelerdeki hakimler onları yüzde 50 kusurlu bulsalar giden değerlerini kimden nasıl alacaklar. dünyada bu kadar kusurlu olan ahirette ne kadar kusurlu bulunacak.
Acaba tesettürlü teşhircilerin büyük çoğunluğunu okumuş bayanların oluşturması ilim sahibi olmanın onlara zarar getirdiği sonucunu mu doğruyor.
Acaba tesettürlü teşhircilerin çoğunun ekonomik özgürlüklerin kazanan bayanların oluşturması özgürlüklerin onlara fazla geldiğini mi gösterir.
Acaba bu kadınların böyle tesettür içinde pazarlamacı ve teşhirci olmasında feminist ve amazonist kılığına giren Müslüman geçinen köşe ve bucak yazarlarının etkisi ne kadardır.
Acaba kadın işyerindeki ve okuldaki veya sokaklardaki erkekleri eşinden daha yakışıklı gördüğü için mi onlara karşı süsleniyor.
Acaba müslüman kadın sokaktaki adamlara karşı değil evindeki erkeğe eşine karşı süslenmesi ve takıştırması gerektiğini bilmemezlikten mi geliyor.
Acaba Kadını özgürlük adına Kur-ani örtüden feminist bir örtü çizgisine getirmenin zafer çığlıklarını ve naralarını her gün atıyorlar mı, ?
Acaba tesettüre estetik katma noktasında fetva veren âlimler kadınları giyim noktasında Hz Fatma ve Hz Aişe çizgisinin dışına çıkartarak bu çirkin çığıra katkı sağlamanın vebalini ve günahını ahirette nasıl ödeyecekler.
Acaba tesettürlü teşhirciler yüzünden mümin erkekler gözlerini harama bakmaktan nasıl sakındırıp hem kendi hem de onların ırzlarını koruyacaklar,
Acaba tesettürden turbana geçiş yapan bayanların türbandan sonra varacakları nokta hangisidir. Türban da fazla gelirse Müslüman bayanlar neye girecekler, çarşafa mı, yoksa rahibe elbisesine mi?
Acaba bu acabalar vehmi ve farazi düşüncelerin
eserimidir.? Yoksa İman ve Kuran adına duyulan endişeler midir..?Allahım sen aklıma mukayyed ol. Elin Avrupalı ve Amerikalı bayanların İslamiyeti kabul ettikten sonra çarşafa girdiklerini görüp ve duyup sevinirken bizimkilerin ise çarşaftan kaçıp türban ve tesettür içinde teşhirciliğe, modanın yörüngesine, yahudinin tasarımına girdiklerini görünce milletim ve inancım adına üzülüp acabalar yumağında bocalıyorum.



ALINTI

cok hassas bir konuyu buraya tasimissiniz, Allah razi olsun...

Yurtdisinda yasayan biri olarak , gayri müslim lerden bununla ilgili cok soru sorulduguna sahit oluyorum...

"Basörtüsü kendini bir nevi saklamak ise, bu makyaj, daracik kiyafetler ne oluyor? Makyaj dikkat cekmek icin yapilir " diye hakli olarak soruyorlar...Ne cevap versem bilemiyorum, sadece Islam in hosgörü dini oldugunu söyleyebiliyorum...

Rabbim hidayet versin....


Serbest Kürsü

MollaCami.Com