Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


DİN ve ahlak kitaplarına ALEVİLİK girecek


yorumlar güzeldi. ben farkındaysanız aleviliğin en hasını derken ;) işaretini koydum .aleviliğin en hası derken kasd ettiğim aleviliğin kelime anlamıydı. yani hz. Ali ve ehli beyt içerisine selmanı farisiyi de dahil edilerek. selmanı farisi ve ondan sonra gelen 33 :) tane selmanı farisi. son selmanı farisinin ismininde aynı harfle başlaması da güzel bir tevafuk olsa gerek. umarım bu cümlelerimle kendimi ihvan kardeşime affettirmişimdir.
..esteğfurullah kardeşim .sevgiler .saygılar.

Konu hassas
DİN ve ahlak kitaplarına ALEVİLİK girecek
Bunun sakıncalarını az çok İslamı bilen her Müslüman tehlikeyi kavrayabilir.
Ehli sünnet kitaplarını çoğumuz biliriz okuruz..
Hangisinde Alevililik anlatılmış
Yada anlatıla bilirmi?
Alevilik İslam sa neden gerek duyuluyor ayrıca anlatılmaya
Sadece uzatmadan söylüyorum.DİN kitapları arasına bu meseleyi koymak,
İtikadi yönden büyük tehlikedir.bunu kim yaparsa yapsın YANLIŞ YAPIYOR.
Din İSLAMDIR,ve batıl,bozuk mezheplerle BİR YERE VARILAMAZ.
Ümmeti Muhammedin evladının Aleviliği bilmesi bir ihtiyaç değildir
diyanet ne der buna
alimler ne der buna,ses çıkmıyor şimdilik
bakacağız göreceğiz.şahsen sindiremiyorum.
DİN dersi kitapları arasına Aleviliği koymayı
Bundan sonra dede ler müesesi de meşrulaştırılacak.maaşa bağlanacak,
Kürsülerden Alevilik anlatılacak.ACABA OSMANLI OLSAYDI BU OLURMUYDU?
.....din ve ahlak dersleri kitapları.hala DİYALOĞ tavsiyeleriyle dolu..12.sınıf kitaplarında tamemen saçmalıklarla dolu..o kitapları yazan zihniyetle biliyorsunuz mücadele ediyor devletimiz.pareler yapı dedikleri .yazarların etkileri kitaplarda mevcut....asıl mücadele bu kitaplarla yapılmalı...hatta hepsi kaldırılmalı...yeniden yazılmalı.bizene budizimden,bizene musevilikten,bize ne hırıstıyanlıktan...bilmemiz gereken YÜCE DİNİMİZ İSLAM dır...

Sizlere başımdan geçen bir hadiseyi nakledeceğim müsade ederseniz.

İlkokul öğrencisi idim ve din kültürü öğretmenimiz bizlere bir soru sordu "Kimin evinde Kur'an-ı Kerîm var? El kaldırsın". Otuz kişilik sınıftan on beş kişi el kaldırdı. Öğretmen tekrar sordu "Kimin evinde Kitâb-ı Mukaddes var? El kaldırsın". Kimse el kaldırmadı ve ben hayret ve merak ettim "Nedir bu kitap?". Öğretmenimiz "Olmadı şimdi, nasıl ki evinizde Kur'an var ise Kitâb-ı mukaddes de olacak", dedi. Sordum "Öğretmenim, sizde var mı?". Öğretmen "Elbette var ben evde ikisini de okuyorum". Sonradan öğrendim ki Kitâb-ı Mukaddes, Kur'an- Kerîmin geldiği gibi hükmünü kaldırdığı Tevrat, Zebur ve İncil'in (bize göre) tahrif edilmiş halinin bir araya toplanıp tek bir kitapta haline getirilmiş şekli imiş.

Yani şunu anlatmak istiyorum. Okulda ben dinimi kendi seçeceğim şekilde öğrenmedim, arkadaşlarım din adına Allah kelimesinden başkasını hatırlamazlar. Okulda dini eğitim verildiğine ben inanmıyorum. Alevilik konulsa ne olur, ders kitaplarında İslam, Hristiyanlık, Yahudilik üstünkörü öğretiliyor, kimse çakmasın bir kaç sure ve dua serpiştirmişler lakin bu kitapların ve müfredatın üzerinde basa basa durduğu konu hoşgörü değil midir? Evet, odur. Aradan kaç sene geçmiş hatırlıyorum ben bunu. Şu anki iktidar döneminde cuma hutbelerinede sıçramıştır ve amelde hak mezhep beşe çıkmıştır. Arkadaşlar bu çok vahim çok feci bir darbedir ehli sünnete. Belirsiz ilahiyat cahileri meşhur fıkıh alimlerini hiçe saymaktadır. Siyasetin pisliğine bulaşmayayım, milletin ne hali varsa görsün, kendi düşene acınmaz diyorum ama siyaset çoğu yolda karşımıza çıkıyor.

Edit: Şunu da belirtmek isterim ki, sizin etrafınızdaki insanlar nasıldır bilmem ama benim çevrem sünniyim der mini etek giyer, başı açık gezer, kesinlikle namaz kılmaz, erkeklerde bunlarla doğru orantılıdır, kapalı ise yüzünden sürme ve makyaj eksik olmaz. Bir de gelir adam alevi diye arkasından konuşur, kötü bakar, bir evini yakmadığı kalır. Benim alevi arkadaşlarım da oldu, ve şunu öğrendim. İnsanlık ve hayvanlık belli bir topluluğa mahsus değil. İnsanlık kimdeyse, alevi kişide ise bana komşu olsun, müslümanım deyip özü sözü doğru olmayan, üç kuruş dünya menfaati için satan, kibirlenen kişi benden uzak olsun.

Alevilik ve Sünnilik İslamın mezhepleridir, kollarıdır. Bu ikisinden fazlası da mevcuttur; Mutasavvıflık-Tasavvuf, gibi mesela..

Ve Aleviliği araştırmak isteyen: http://www.alevisesi.com sitesine bakabilir. Güzel bir kaynaktır.

.evet mecburlar.alevilik diye bir dinmi var.?


Sünnilik diye bir din de yoktur! Peygamber Alevilik ya da Sünnilik mezheplerini değil, İslam dinini getirdi. Ancak T.C.'nin din kitaplarında sünnilik anlatılır! O bile yanlış anlatılır. Emevi-Abbasi-Memlük-Osmanlı inanç ve kültürleri sünnilik olarak yutturulur. Ve kitaplar, Peygamberimizin (s.a.a) sözleri ile değil, Atatürk'ün sözleri ile doludur!

Yanlış anlaşılmasın. Sünnilik olmasın demiyorum. Alevilik için de. İki İslam mezhebi de olmalı, ikisi de anlatılmalıdır. Ama oldukları şekilde. Ve İslam ikisinin ve dahi bir çok mezhebin birleşimidir. Bütün anlatılmalıdır, parça değil. Ondan sonra kişi yine kendi mezhebine göre amel eder. Ancak, en azından diğer mezhepleri yalanlarla-dedikodularla değil, gerçeklerle tanımış olur. Zira, bir alimin de dediği gibi, "İslamda mezhepsizlik ve mezhepçilik yoktur. Mezheplilik vardır."

Ben bu derslerde Alevilik ve Sünnilik ve Sufilik vs. oldukları gibi anlatılacaksa memnunum. En azından halkımız, birbirini daha iyi tanır! "Mum söndü" veya "Yezid soyu" gibi kansız-şerefsiz yalanlarla değil! Ve böylece, ileride birbirlerine karşı kullanılmazlar.

Ancak, mezhepler siyasete (gerek eski devletlerin, gerek Türkiye kurucusunun, gerekse günümüz hükümetinin siyasetine) hizmet edecek şekilde yontularak-şekillendirerek sunulacaksa, dini ve bu İslam mezheplerini hiç anlatmasınlar daha iyi.

Bu toleransi Iran fasist devletindende bekliyoruz.

Tahrandaki binlerce ehli sünnet kendi camilerini acamiyor.
Güney Azerbaycan Türklerine ayrimcilik yapiliyor.

Gün ola kiyam ola....

Aksi takdirde bu yaziniz bir takiyye örnegi olarak kalacak.

din ve ahlak dersleri kitapları.hala DİYALOĞ tavsiyeleriyle dolu..12.sınıf kitaplarında tamemen saçmalıklarla dolu..o kitapları yazan zihniyetle biliyorsunuz mücadele ediyor devletimiz.pareler yapı dedikleri .yazarların etkileri kitaplarda mevcut....asıl mücadele bu kitaplarla yapılmalı...hatta hepsi kaldırılmalı...yeniden yazılmalı.bizene budizimden,bizene musevilikten,bize ne hırıstıyanlıktan...bilmemiz gereken YÜCE DİNİMİZ İSLAM dır..............((((2016..kitaplar aynı.zerre değişim yok))


Serbest Kürsü

MollaCami.Com