Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Hibeş



Akdeniz mutfağına özgü bir lezzet olan hibeşi sizlere tanıtmak istedim. Tahini hep tatlıyla düşünenlerin ezberini bozan bir tarif :)

Akdeniz'de tahini tatlıda tuzluda aklınıza gelmeyecek şekilde tadabilirsiniz. Bir köfteciye otursanız köftenin yanında verilen piyaza sakın şaşırmayın sosu tahinlidir :) Arkasından kabak tatlısı istersiniz bol cevizli bol tahinli gelir ve müthişdir:)

İşte hibeşte müthiş tahinli lezzetlerden biri ::) Biraz acı, sarımsaklı, limonlu ve kimyonlu tahin sos 8) İsterseniz ekmeğinize sürün öyle yiyin, isterseniz karnıbahar kızarttınız üzerine bu sosu gezdirin, sonuçtan memnun kalacaksınız !

Tahini pekmeze mecbur etmeyin birde bu lezzetleri deneyin !

Gelelim tarifimize;

Malzemeler;

1 Su bardağı tahin (tercihen beyaz tahin)
1 limonun suyu
3 diş sarımsak
1 çay bardağı sıcak su
2 tatlı kaşığı acı pulbiber
1 tatlı kaşığı kimyon
tuz
2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Yapılışı;

Karıştırma kabına tahini, tuzla dövülmüş sarımsağı, baharatları, limon suyunu alıyoruz. Sıcak suyu yavaş yavaş ekleyerek devamlı karıştırıyoruz. Eğer suyu yeterince koymazsanız tahin sertleşir, çok koyarsanız sulanır. Bozadan az daha kıvamlı bir hale gelince zeytinyağını ekleyip servis tabağına alıyoruz.

Baharatlarını ve limonunu kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz ama ekşisi ve acısı belli olacak ::)

Afiyet olsun :)

ilk defa böyle tahinli sos görüyorum, :) malzemelerine bakınca lezzetli olacağını zannediyorum, acısız yemekten tat alamam. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık anise kardeşim, :) teşekkür ederim...

O zaman denemelisiniz :)

Rica ederim, yaparsanız görüşlerinizi yazın lütfen :)

kesin denemek lazım
deneyen varsa buradan bize anlatsın


kesin denemek lazım
deneyen varsa buradan bize anlatsın



Akdeniz bölgesi dışında fazla bilinmeyen bir lezzet ::) Ama gerçekten güzel oluyor :)

Yeni deneyecek arkadaşlar 1 su bardağı yerine 1 çay bardağı tahinle denesinler :) nasılsa yapımı çok kolay, hoşunuza giderse devamını yaparsınız :)


Salata ve Garnitürler

MollaCami.Com