Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Gece Karanlıkta Yatın Gece Lambasını Dahi söndürün

Melatonin denilen hormon beyinde ve sadece 23:00 ile 05:00 saatleri arasinda salgilanan bir hormondur.

Hormonun temel görevi vucudun biyolojik saatini koruyup ritmini ayarlamak. Jetlag denilen hadisenin sebebi de bu hormon. Hormon diger aktioksidan tesirlerini de güçlendiriyor, kanserli hücrelere karsi koruma sagliyor, yorgunluk, isteksizlik gibi durumlarin nedenlerini de olusturabiliyor. Su anda bu hormon yaslanmayi geciktirici etkisinden dolayi da üzerinde önemle durulan bir hormon. isin can alici noktalarindan birisi hormonun cocuklar üzerindeki tesiridir.
Avrupada lösemili ve kanserli çocuk sayilarinin artmasindan sonra yapilan arastirmalar sonucunda ailelerden istenen bir hususda cocuklarin kesinlikle karanlik ortamlarda yatirilmalari. Çünkü melatoninin güçlü salgilanmasinin kansere karsi koruyucu etkisi oldugu biliniyor. Ancak bu hormon isiga duyarli. Deneylerde uyuyan kisinin hormon salgisi izlenirken Işığın açıldiginda hormonun azaldigi, karanlikta yogun olarak salgilandigi tesbit edilmis. Bilimsel bir gerçek.

Lütfen karanlikta yatin ve çocuklariniz uyurken isigi kapatin.. Unutmayin körlerde kanser olma orani 0' a yakindir.

Ayrıca geceleri, televizyon, bilgisayar ve cep telefonu vb. elektronik aygıtların olmadığı ya da prize takılı bulunmadığı bir ortamda uyumaya çalışın, prize takılı olan aygıtlar siz uyurken, enerjinizden çalarve zinde kalkmanızı zorlaştırır.

(Dolayısıyla da 2 saatte alacağınız uykuyu 4 saatte alırsınız.)

elinize sağlık güzel bir uyarı
hemen uygulamaya geçicem inşallah..

emeğinize sağlık
paylaşım için teşekkürler


elinize sağlık güzel bir uyarı
hemen uygulamaya geçicem inşallah..

Bende bunu geçenlerde duydum.
Özellikle küçük çocuklar için zararı büyük.
Dikkatli olmakta fayda var...
Teşekkürler

Teşekkürler kardeşim.Adını hatırlayamadım ama bir profesörden dinlemiştim bu konuyu.Hatta o prf,gece bütün evin şartellerini indirip öyle yatıyormuş..

Ben teşekkür ederim ilginiz için...


Teşekkürler kardeşim.Adını hatırlayamadım ama bir profesörden dinlemiştim bu konuyu.Hatta o prf,gece bütün evin şartellerini indirip öyle yatıyormuş..

Çok ilginç

teşekkürler

çok çok faydalı bir bilgi sağolasın kardeşim paylaştığın için

Önceden ders çalışmak için tepemdeki lambayı zorla yaktırıyordum bu uyarıyı aldığımdan beri gece lambası kapalı :) diğer kardeşlerimizin faidelenmesine vesile oldugunuz için teşekkürler kardeşim :)

teşekkürler

İlgilendiğiniz için ben teşekkür ederim. Umarım faideli olmuştur.


Sağlık Rehberi

MollaCami.Com