Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


beyin ölümü gerçekleşti dediler ama ölmedi....



Beyin ölümü gerçekleştiği iddia edilen kimselerin önemli bir bölümünün hayata geri gönmesi kimilerini tedirgin ediyor. Organlarını bağışlamayan kimselerin fişleri çekilirken veya bir süre sonra normal hayata dönmeleri beyin ölümünün sorgulanmasına neden oluyor. Bazı ilaçların beyin ölümü hali oluşturduğu gerçeği de başka bir tedirginlik konusu.Ekim ayında ciddi bir kaza geçiren 21 yaşındaki üniversite öğrencisi yaşam destek ünitesinin fişinin çekilirken notmal yaşamına geri döndü.
Üniversite öğrencisi Sam Schmid, geçtiğimiz ekim ayında geçirdiği ciddi bir trafik kazası sonucu önce yoğun bakıma alındı ardından da komaya girdi.

Doktorların tüm çabalarına rağmen aylarca yaşam destek ünitesine bağlı yaşayan Schmid’e yapılan tüm testlerde beyin fonksiyonlarının tamamen durduğu söylendi.

Üniversiteli gencin yakınlarına bu acı durumu açıklayan doktorlar, Sam’in bundan sonra hayata gözlerini açmasının imkansız olduğunu belirterek, aileden organlarını bağışlayıp bağışlamayacağı soruldu. Aile hem organ bağılını reddeti hem de yaşam destek ünitesinin fişini çekme kararı aldı.

Doktorlar hazırlıklarını sürdürürken, yaşam destek ünitesi sayesinde nefes alan genç yaşam destek ünitesinin fişi çekilirmek üzereyeken parmağını oynatması doktorları harekete geçirdi.

Öğleden sonra fişinin çekilmesi kararı verilen Schmid, birkaç saat kala iki parmağını havaya kaldırdı. Doktorlara ve ailesine şok yaşatan gence, tekrar testler yapıldı ve beyin fonksiyonlarının normale döndüğü görüldü.

Hastanede rehabilitasyona alınan Sam Schmid artık desteklerle yürüyebiliyor. Kaza öncesi, başarılı bir basketbolcu olan ve kayakla ilgilenen genç, kısa sürede spor geri dönebilmenin hayalini kuruyor.

malesef bazı doktorlar menfaat icabı farklı tedavi yada yanlış yöntemler peşinde olabiliyor
ben diş için gitmiştim hemen çekmemiz lazım dediler
itiraz edince de aslında falan yerde falan ilaç / tedaviyle kurtarılabilir.
ama biz burada yapamıyoruz dediler.
şahsen başımdan geçmiş bir olaydır


Sağlık Rehberi

MollaCami.Com