Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Biorezonans (Mora-Terapi) Nedir?

Maddelerin foton yayılımlarının, başka bir ifade ile maddenin çevresindeki elektromanyetik

alandan alınan frekansların vücudun enerji sistemine müdahale amacıyla kullanılmasıdır. Mora-Terapi 30 yıl önce Dr. Morell ve Elektronik Mühendisi Eric Rasche tarafından oluşturulmuştur. O zaman için anıldığı şekliyle "biorezonans", o zamanlar için ölçülemez olan elektromanyetik ışınımlarla ilgili bilginin artmasıyla birlikte gelişmiş ve teknoloji MORA Super Plus cihazı ile şu andaki en son aşamasına gelmiştir. Uygulamaların etkinliği kullanılan cihazın etkinliği ve teknolojisiyle doğru orantılıdır.

Maddelerin Işınımı...
Madde enerjidir. Bunu çok uzun zamandan beri biliyoruz. Her madde, atomlarının elektron yapısından kaynaklanan ve o maddeye özel olan bir elektromanyetik ışınıma sahiptir. Bu elektromanyetik salınım (ya da foton ışınımı) şimdiye kadar deneysel amaçlı olarak kullanılmış olan hassas foton ölçüm aletleriyle ölçülebilir. Kuantum fiziğinden bildiğimiz gibi fotonlar aynı anda hem tanecik hem de dalga-frekans yapısındadır. Şu andaki çalışmalar her maddenin yaydığı kendine özel frekans paternini tek tek ayırabilecek teknolojiye doğru hızla ilerlemektedir.

Biofotonlar... Biofotonlar canlı dokulardan yayılan elektromanyetik ışınımlara verilen isimdir. Biofotonlarla ilgili olarak öncelikle Prof. Popp ve ekibinin yaptıkları tüm dünyada yankı uyandırmakta ve biofoton çalışmalarına yön vermektedir. Biofotonlar konusunda şu anda dünya üzerinde çok sayıda ve çok merkezli çalışma yürütülüyor ve şimdiye dek bulunanlar sadece sağlık alanında değil diğer birçok alanda farklı bir gelecek vaat ediyor.

İnsan vücudundaki tüm yaşamsal aktivitenin üstünde olan ve tüm vücudu içine alan üst düzey bir kontrol mekanizmasının olduğunu akupunkturdan biliyor idik. Vücut üzerinde en üst düzeyde yapılan bu iletişim, vücudu sardığı varsayılan ve enerji meridyenleri olarak bilinen yolları kullanır. Bu bilginin çok ince elektromanyetik titreşimlerle ya da biofotonlarla taşındığı anlaşılmaktadır. MORA-Terapinin teorisinde vücudu saran ve enerji meridyenlerinde dolaşan bu elektromanyetik bilginin bozulması sistemin tıkandığı ve hastalıkların başladığı ilk basamaktır. MORA-Terapi uygulamalarındaki amaç, enerji meridyenlerindeki anormal elektromanyetik aktivitenin ortadan kaldırılmasıdır.

Kısaca MORA-Terapi...
Hasta organizmanın iyileşmesi, frekanslar üzerinde taşınıldığı düşünülen ve vücut tarafından enerji sistemine absorbe edilen bilgi ile sağlanır. Bilgi elektromanyetik niteliktedir ve titreşimler (frekanslar) ya da başka bir deyişle ışınımlar şeklinde taşınmaktadır. Vücuttaki meridyenler üzerinde akan frekanslar ile dışarıdan verilen frekans arasında rezonansın gerçekleşmesi vücutta enerjetik bir değişimi getirir. Yani biorezonans ile yaratılan değişim, maddeler (ilaçlar vs.) yerine bu bilgi ile sağlanmaktadır.

Yapılan işlemi, vücuttaki elektriksel aktivite içinden toksik madde frekansının çıkarılması ya da hastalığı gösteren/ hastalığa yol açan problemli elektriksel bilginin silinmesi olarak açıklamak da mümkündür.

MORA-Terapi uygulamalarını üçe ayırmak mümkündür.
a) Zararlı/Toksik/Alerjen Madde Frekanslarının Silinmesi…
Bu uygulama vücuda yabancı ve zararlı olduğu bilinen maddelerin frekans bilgisinin vücuttan silinmesi işlemidir. Bunun için zarar verici-toksik maddenin kendisi cihaz içine konulur ya da frekans bilgisi bilgisayar ortamından gönderilir. Cihaz içinde frekans ters çevrilir ve kişiye orijinal frekansın ayna görüntüsü şeklinde verilir. Kişinin cihazın elektrotlarını tutması istenir. MORA-Terapi bağımlılıklarda, alerjilerde ve detoks amaçlı olarak bu mantık üzerinden kullanılmaktadır.

b) Sağlıklı Frekansların Güçlendirilmesi…
Vücut için yararlı olduğu testlerde ortaya çıkmış olan madde frekanslarının ya da homeopatik ilaç frekanslarının ve renklerin vücuda güçlendirilerek verilmesi üzerine kuruludur. Frekans vücuda verilebileceği gibi sıvılar ve diğer maddeler üzerine de yüklenebilir… MORA-Color-renk uygulamaları bu sınıftadır.

c) Vücuttan Yayılan Frekansların Filtrelenmesi...
Maddelerin frekansları olduğu gibi vücudumuzun da frekans-biofoton yayılımı olduğuna göre MORA-Terapi hastalıklı bölgelerden olan frekans yayılımlarının silinmesi amacıyla da kullanılmaktadır. Vücuttan (el-ayaklar ve varsa hastalık bölgesinden) alınan frekanslar filtrelenir ve problemli grupta kalan frekans bilgisinin ayna görüntüsü oluşturulur ve bu değiştirilmiş bilgi eller ve ayaklardaki elektrotlar (aslında antenler denilmesi daha uygun olur) yardımıyla sisteme geri verilir. Kişinin bilinen bir hastalığı varsa, bu işlem bu hastalığa karşı özelleştirilir.

Dr Mehmet Eken

Akupunktur için gittiğim bir merkezde uygulanıyordu,

özellikle sigarayı bırakmada başarı oranı yüksek bir yöntem :)

mora terapiyle bıraktım sigarayı...
biorezanans sadece sigara bırakmak için değil diğer bağımlılıklar için de kullanılıyor, kilo, alkol gibi
gerçekten başarılı bir tedavi yöntemi ve ozon tedavi...


Sağlık Rehberi

MollaCami.Com