Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Hangi yiyeceklerde hangi vitaminler bulunuyor?

Hep birlikte öğrenelim :)

Kiraz: B1, B2, A, C vitaminleri ve malik asit.
Hindistan cevizi: A, C vitaminleri.
Kestane: A, B, C vitaminleri.
Lahana: A, B1, B2, B6, C, E, K, P vitaminleri.
Bakla: A, B1, B2, C, E, K vitaminleri
İncir: A, B vitaminleri
Çilek: A, B1, B2 C vitaminleri
Mısır: A, B1, B2, E, K vitaminleri.
Ağaç çileği: A, B, vitaminleri.
Limon: B1, C, P vitaminleri
Mandalina: A, B, C vitaminleri
Kayısı: C vitamini
Ananas: A, B1, B2, C vitaminleri
Badem: B1, B2 vitaminleri
Elma:A, B1, B2, C vitaminleri
Nar: B1, C vitaminleri
Kavun: A, B1, B2, C vitaminleri
Arpa: B vitamini.
Patates: A, B1, C vitaminleri
Şeftali: A vitamini
Domates:v A, B1, B2, C vitaminleri
Maydanoz: A, C, K vitaminleri
Erik: A, B1, B2, C vitaminleri
Frenküzümü: C vitamini ve malik asit.
Kereviz: A, B1, B2, C, K vitaminleri
Ispanak: B1, B2, C, P, K vitaminleri
Üzüm: A, C vitaminleri
Enginar: C vitamini
Su teresi: A, C, D vitaminleri
Havuç: B, C, D, E vitaminleri
Semizotu: C vitamini
Roka: C vitamini
Ayva: C vitamini
Mercimek: Tüm B vitaminleri
Ayı üzümü: A, C vitaminleri
Avakado: A, D, e vitaminleri
Pazı: A, C vitaminleri
Biber: C (çok miktarda), B, B2, E vitaminleri
Muz: A, B1, B2 C vitaminleri

paylasim icin cok tesekkurler
hepsini biliyorum yiyorum da agac cilegi ve ayi uzumu nasil birsey ::)

Rica ederim kardeşim

Ağaç çileği=Ahududu

Ayı üzümü= Ayı üzümünün kalp krizi riskini azaltıp, kanı temizlediğine dikkat çeken Doç. Dr. Lokman Altun, ''Besleyici olmasına rağmen kalorisi düşüktür. Kan şekerini düşürür, lifli yapısıyla bağırsak metabolizmasını düzenler'' dedi.

Türkiye'de sadece Doğu Karadeniz yöresinde yetişen ayı üzümünün kalp krizine karşı koruyucu olduğu belirlendi. Ayı üzümünün kalp krizi riskini azaltıp, taze olarak yenildiğinde kanı temizlediğine dikkat çeken Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lokman Altun, "Besleyici olmasına rağmen kalorisi düşüktür. Kan şekerini düşürür, lifli yapısıyla bağırsak metabolizmasını düzenler ve kolesterolü düşürür" dedi. Genellikle rakımı yüksek dağ ve yaylalarda yabani formları bulunan ayı üzümünün yöre halkı tarafından taze olarak reçel ya da pekmez yapılarak tüketildiğine dikkat çeken Doç. Dr. Altun, şu bilgileri verdi:
"Ayı üzümü insan sağlığı ve beslenmesi için büyük öneme sahiptir. Ayrıca yaprak ve kuru meyvelerinden yapılan çay, ishal giderir. Ayı üzümü, idrar yolu enfeksiyonlarında antibiyotik etkisi gösterir. Kansere karşı koruyan enzimleri aktivite eder, antikanserojen ve antioksidan özelliğe sahiptir. Bir de yağlı bileşiklerin vücuttan atılmasını sağlar." Ensonhaber

Bilgilendirdigin icin cok tesekkurler zambak :)
ayi uzumu ne kadar faydaliymis. :o bulup kullanmakta fayda var...


Sağlık Rehberi

MollaCami.Com