Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Göz tembelliğinde kapama tedâvisi erken başlamalı



Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı, göz tembelliği tedavisine ne kadar erken başlanırsa başarı şansının da o kadar yüksek olduğunu bildirdi.

Çocukluk çağında görülen en önemli göz problemlerinden biri de göz tembelliği. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı, göz tembelliği tedavisine ne kadar erken başlanırsa başarı şansının da o kadar yüksek olduğunu bildirdi. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Göz tembelliğinde tedavinin esasının zayıf gözün kullandırılmasına dayandığı vurgulanan açıklamada, şu bilgiler verildi: “Bu, sağlam gözün özel bir bandajla haftalar bazen aylar boyunca kapatılması ile yapılır. Şaşılıkta eğer bir cerrahi müdahale yapılacaksa genellikle önce göz tembelliği giderilmeye çalışılır. Ameliyat öncesi belli bir dönem kapama tedavisi yapılır, ameliyat uygulanır, daha sonra bir müddet daha kapama yapılmaya devam edilir.

Aileler ne yazık ki kayma ameliyatından sonra her şeyin yoluna girdiği düşüncesiyle kapama yapmayı bırakabilirler. Tek başına cerrahi müdahale, oluşmuş göz tembelliğini gideremez. Göz doktorunuz kapamanın nasıl yapılması gerektiği ve kapama sırasında ne gibi şeyler yapılması gerektiğini size açıklar. Çocuklar kapama yapılmasından hiç hoşlanmazlar. Bunu reddederler. Ancak ebeveyn olarak bu dönem, sizin ilgi ve sabrınızla, başarılı bir şekilde yaşanabilir. Başarıda en önemli nokta göz tembelliğinin teşhis zamanıdır. Eğer erken teşhis ve düzenli tedavi yapılırsa çoğu kez normal görmeye ulaşılabilir. 8 yaş sonrasında yapılacak kapamanın herhangi bir faydası olmaz.”

Katarakt gibi sebeplerle ortaya çıkan göz tembelliklerinde çok seri davranmak gerektiğinin dile getirilen açıklamada, erken bebeklik dönemlerinde cerrahi ve kapama tedavileri ile müdahale yapılması gerektiği belirtildi. Ailede şaşılık ya da göz tembelliği bulunan başka birinin olması halinde göz muayenesinin 3 yaşından önce yapılması gerektiğinin vurgulandı.”


Yeni Asya

Teşekkürler Kaşif. Ellerine saglık.


Sağlık Haberleri

MollaCami.Com