Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Grip sonrası zatürreye çok dikkat edilmeli!




ISI değişimlerinin yoğun biçimde yaşandığı aralık ayında, fark edilir iş gücü kayıplarının ortaya çıktığını vurgulayan uzmanlar, enfeksiyon kaynaklı iş gücü kayıplarının malî portresinin de yüksek olduğuna dikkat çekti.

Dünyada her yıl milyonlarca insanı tehdit eden grip salgınları Aralık ayında zirveye ulaşıyor. Hava sıcaklığındaki ani değişimler, grip sonrası zatürreyi dahi tetikleyebiliyor. Havaların soğumasıyla insanların kapalı mekânlarda daha çok zaman geçirdiğini vurgulayan İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Merkezi Mavi Akademi Genel Müdürü Güler Özkartal, “Aralık ayı, enfeksiyona bağlı sağlık raporlarının arttığı bir ay. Kendimizi hâlâ bahar aylarında zannediyoruz ve kış mevsimine göre giyinmiyoruz.

Hâlâ baharı yaşıyoruz, ancak soğuklar iyiden iyiye geldi. Bu nedenle de önemli iş gücü kayıpları yaşanıyor” dedi. Güler Özkartal, en iyi çözümün hekimlerin de tavsiye ettiği gibi bağışıklığı arttıracak ve etkin korunma sağlayacak aşı ve benzeri uygulamalar olduğunu, işletmelerinde iş gücü kaybı yaşamak istemeyen işverenlerin artık bu konuda da hassasiyet gösterdiklerini ifade etti. Özkartal, şunları kaydetti: “Yüzde 3 ila 5 oranında sağlık raporunun artması, ayrıca rapor almadan hafif seyreden hastalığına karşı işletmede kalan ve çalışmaya devam eden profili yan yana getirildiğimizde, bu kaybın rakamsal yanı da önemli bir maliyet oluşturuyor. İşverenlerin, özellikle enfeksiyon olasılığı bulunan birimlerde, iş yeri hekimlerinin tavsiyelerine uymalarında yarar var.”


Yeni Asya Gazetesi


Sağlık Haberleri

MollaCami.Com