Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Salata malzemesini çok iyi yıkayın

Hamileler için bebek yoldaysa heyecanlı bir dönem başlar. Sadece beden değil aynı zamanda günlük hayattaki olaylara bakış açısı da değişir. Bununla birlikte hamilelik ve doğum ile ilgili olarak kafalarda birçok soru oluşur.

Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Op. Dr. Senai Aksoy, hamilelerin yiyecekleri dikkatli tüketmeleri gerektiğini söyledi. Aksoy, şu bilgileri verdi: “Salata yapılacak malzemeyi daima çok iyi yıkayın. Mümkün olduğunca ciğer tüketmeyin. Her gebenin kişisel durumundan kaynaklanan farklılıkları vardır. Bundan dolayı doktorunuza hangi besinleri tüketebileceğiniz ve hangilerinden vazgeçmek zorunda olduğunuzu mutlaka danışın. Hormonlarınızın değişmesi bedeninizde bazı farklılıklara yol açabilir.

Bunlardan başında gelenler, yorgunluk, mide yanması, kabızlık, sık idrara çıkma, bulantı. Hamilelik boyunca 6 ila 20 kilo almak normal sınırlar içinde sayılabilir. Dokuz ay boyunca enerji ihtiyacınız çok yüksek olacak. İlk üç ayda günde 2 bin 400 kalori sizin için yeterli olacak. Zaten bir gebenin bu kadar kalori tüketmesine izin var. İkinci üç ayda günde 2 bin 600 son üç ayda ise günde 2 bin 800 kalori tüketebilirsiniz. Bedeninizin bu dönemde yüksek miktarda vitamin ve minerale ihtiyacı var.”


Yeni Asya Gazetesi


Sağlık Haberleri

MollaCami.Com